Jari Lindströmin kolumni: Väärinymmärtämisen aika ei ole ohi

Kimmo Seppälä

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) ei aio koskaan haastaa Timo Soinia perussuomalaisten puheenjohtajan paikasta. Arkistokuva.

Mitä sellaista olen sanonut, että Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski pelottelee neljännellä yleislakolla ja demarien puheenjohtaja Antti Rinne kokee minun olevan halukas leikkaamaan palkkoja? Kaiken lisäksi Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson väitti minun väläytelleen työehtosopimuksien yleissitovuuteen ja irtisanomissuojaan puuttumista. Olenko todella vaatinut leikkauksia palkkoihin, yleissitovuudesta luopumista tai irtisanomissuojaan puuttumista? En, olen kertonut juuri päinvastaista.

Mitä sitten sanoin? Taannoin antamassani haastattelussa pohdin mitä mahdollisia, ja varmastikin kaikille haastavia, toimenpiteitä seuraavat hallitukset joutuvat miettimään, jos haluavat Suomen saavuttavan muut Pohjoismaat työllisyydessä. Sanoin, että jos haluamme säilyttää nykyiset palvelut ja hyvinvointiyhteiskunnan, silloin meidän tulisi lähestyä 80 prosentin työllisyyttä, ei 72 prosenttia, joka on nykyisen hallituksen sinällään kova tavoite.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet