Kolumni: Soini kilauttaa Trumpille

Trump.

— Tis is Timo Soini from Finland. Muistatko, sieltä rukousaamiaiselta. Oli vähän puhetta, että soittelisin jossain välissä.

Tehdään Amerikasta suuri, ja sen ympärille muuri.

— Soy-nee? Ai se jytky norjalainen, joka ei luopunut sinisestä kaulaliinasta sisälläkään?

— Suomalainen. Sitä vaan, että minä, eli Timo Soini jatkan ulkoministerinä, vaikka en enää puoluejohtajana. Oon päättänyt lopetella päivänpolitiikassa, ja eihän sitä tiedä, vaikka päätyisin sinne teille päin suurlähettilääksi.

— Anteeksi, excuse me, mitä se Amerikassa liikuttaa? Jatka vaikka Norjan presidenttinä. Amerikka ensin, tehdään Amerikasta suuri, ja sen ympärille muuri...

— Olis minulla vähän muutakin asiaa, bisnes, you know. Voitaisiin ostaa teiltä hävittäjiä sellaisella 10 miljardilla. Meillä on perussuomalainen, true Finns you know, puolustusministerinä. Olisi kyllä aika helppo nakki junailla tuo kauppa amerikkalaisille.

— Not bad. Mikä on diili? Mitä pyydät vastineeksi?

— Miten olisi muutamia mukavia Ruotsi-sutkautuksia lisää. Se viimekertainen louskutus puri hyvin meidän porukoihin. Auttaisi meitä tulevissa vaaleissa.

— Mitä, ei se Ruotsi-juttu ollut vedätystä. Ihan televisiosta sitä Ruotsin kaaosta kattelin Melanien kanssa, Valkoisen talon ovaalihuoneen sohvalla kylpytakki päällä. Oliko mister Timolla muuta? Golf kutsuu...

— Tervetuloa kesäkuun jälkeen kylään Espooseen. Käydään saunassa, grillataan rivitalon pihalla makkaraa ja parannetaan maailmaa. Suunnitellaan vaikka sitä sun muuria. Meillä on aika hyvää insinööri- ja rakennusosaamista täällä Suomessa.

— No ei paha. Täältä ei oikein löydy fiksuja puhekumppaneita. Onko Norjassa meksikolaisia?

— Niin Suomessa. Oisko kourallinen?

— Sitten teillä on hyvä muuri. Mutta good bye, golffia pukkaa. Ja terveisiä, että Norja on hieno maa ja norjalaiset hienoja ihmisiä! Fine people!

Ilkka Pohjalainen Kirjoittaja on Etelä-Saimaan tuottaja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.