Kolumni: Lappeenrantaan tarvitaan applikaatio kertomaan ja muistuttamaan tapahtumista ja palveluista

Kai Skyttä, 3435b109-cecd-418b-a150-9b73fe01a7de

Kolumni: Lappeenrantaan tarvitaan applikaatio kertomaan ja muistuttamaan tapahtumista ja palveluista

Yksinkertainen on kaunista. Siksi pureudun modernin, kansainvälisen Villmanstradimme markkinointiin seuraavalla idealla: kaupunki saisi tarjota kaikille tavan tallaajille ilmaista VillmApp-applikaatiota. Vai olisiko sovelluksen nimi vain yksinkertaisimmin LPR GO?

Infernaalisen hellekupolikesän aikana olemme nautiskelleet jättimäisestä määrästä tapahtumia, joista kuitenkin usea on jäänyt heikon markkinointinsa johdosta katveeseen. Sekametelisoppaan hukkuminen on kaikille lose-lose-tilanne. Henkilökohtaisesti harmittelen Pulsan aseman Jeanne-näytelmän missaamista. En voisi perustella mokaa millään työkiireisyysvalittelulla mikäli taskussani olisi ollut VillmApp. Aikomukseni tuntien se olisi muistuttanut lipunmyyntitilanteesta ja lähenevästä loppunäytöksestä hyvissä ajoin taskustani piipaten.

Tämä kännykkäsovellus olisi nykyaikaistettu karttaopas alueen tapahtumiin, ravintoloihin, museoihin, yrityksiin ja palveluihin. Applikaatio löytäisi sijaintiisi nähden kiinnostavat mestat, konsertit tai kahvilat hintoineen ja reaaliaikaisine kävelyetäisyyksineen. Tätä shittiä käyttäisivät myös teinit, oikealla visuaalisella ulkoasuvalinnalla. Kielivaihtoehtoihin kuuluisivat suomen, venäjän ja englannin lisäksi myös mandariinikiina – ehkä jopa lemi. Sisältöä saisi päivittää nähtäville kaikki ilmaista mainontaa haluavat. Lisäksi appi kokoaisi yhteen sosiaalisen median palaute- ja valokuvaseinät, jotta interaktio vahvistuisi.

Nopealla googlauksella ainakin pääkaupunkimme näyttää tarjoavan sekä matkailijoille että sen omille asukkailleen päivitettyä city-palvelua, Helsinki Appia. Koska yksinkertainen on kaunista, olisi meidän kompakti metro- ja raitiovaunuton miljöömme vielä hemmetin paljon simppelimpi ottaa haltuun.