Kolumni: Jos tapahtuma uhkaa hautautua Facebookin uumeniin, Etelä-Saimaan toimitukseen kannattaa lähettää vinkki

Kaikkia tapahtumia ei pystytä käsittelemään kattavasti, mutta Menot-sivuillakin on säännöllisesti tilaa.

Kai Skyttä

”Järjestimme viime viikolla tapahtuman. Miksi Etelä-Saimaa ei kertonut siitä?”

Etelä-Saimaan ilmiöryhmän toimittajat saavat silloin tällöin vastata tähän kysymykseen. Tyypillisin vastaus on, että tapahtumasta ei ollut tietoa Etelä-Saimaan toimituksessa.

Lisäksi tapahtumista raportointi on piinallisen epäjohdonmukaista.

Toki teemme parhaamme seurataksemme Etelä-Karjalan tapahtumia ja kulttuurielämää, mutta kaikesta ei voi mitenkään pysyä kärryillä. Jos jostain tapahtumasta on tieto vain sen omalla Facebook-sivulla tai harrastajapiirien ryhmissä ja foorumeilla, on merkittävä vaara, että se menee Etelä-Saimaalta ohi.

Välillä joudutaan tekemään kipeitä valintoja

Toinen yleinen kysymys koskee sitä, että pääseekö Etelä-Saimaan toimittaja paikalle jonnekin ja miksi ei pääse. Valitettavasti emme ehdi mukaan kaikkiin alueen tapahtumiin, todennäköisesti useimpiin.

Lisäksi tapahtumista raportointi on piinallisen epäjohdonmukaista, koska se riippuu aina siitä miten toimittajia on kyseisenä päivänä käytettävissä ja montako muuta tapahtumaa samana päivänä mahdollisesti on. Käytännössä tämä näkyy niin, että välillä olisi aikaa koluta kissanristiäisiäkin ja välillä suurempikin tapahtuma saattaa olla aikataulumahdottomuus. Tämä korostuu etenkin lauantaisin, jonne suuri osa tapahtumista keskittyy.

Välillä joudumme tekemään kipeitä valintoja sen mukaan minkä ajattelemme palvelevan lukijoitamme, teitä, parhaiten. Yritämme siis aina tehdä parhaamme.

Viestiä riittävän ajoissa

Usein parasta mitä Etelä-Saimaa voi tapahtumasta tehdä, on ennakkojuttu. Aikataulusyiden lisäksi tämä johtuu siitä, että lukijoidemme kannalta tapahtumista on paras kertoa etukäteen. Se auttaa väkeä löytämään paikalle.

Toki teemme niitä oma-aloitteisesti, mutta kaikki ennakkovinkit ovat tervetulleita. Niitä kannattaa lähettää myös mahdollisimman ajoissa, eikä esimerkiksi samana päivänä tapahtuman kanssa. En pysty lupaamaan, että kaikki tapahtumat saavat kattavan käsittelyn, mutta ainakin Menot-sivuilla on säännöllisesti tilaa jonkinlaiselle uutiselle.

Sitä varten tarvitsemme vain tapahtuman perustiedot sähköpostiin sekä mielellään julkaisukelpoisen valokuvan. Jos perustietojen lisäksi tapahtumaan liittyy jotain erityistä, kannattaa sekin viestissä mainita. Joskus nämä vinkit voivat muuttaa toimituksen suunnitelmia niin, että joku tapahtuma valitaan laajempaan käsittelyyn Etelä-Saimaan sivuilla. Hyvä sähköpostiosoite on esimerkiksi kulttuuri@esaimaa.fi.

Suosittelen myös tutustumaan tapahtumakalenteriimme, jonka painettu versio julkaistaan Menot-sivuilla. Kaikista, jopa kaikista pienimmistä tapahtumista kannattaa tehdä ilmoitus kalenteriin. Lomake löytyy Etelä-Saimaan verkkosivuilta.

Ja vaikka suosittelen sähköpostia ja menokalenteria, luonnollisesti toimitukseen saa yhteyden puhelimella. Kaikista vinkeistä on iloa nyt kun kesätapahtumat ovat ohi ja käymme kohti pimenevää syksyä.

Kirjoittaja on Etelä-Saimaan ilmiötuottaja.

Uusimmat uutiset