Kolumni: Parisuhderobotti

Robotiikka tekee ryminällä tuloaan ihmisten jokapäiväiseen elämään. Hallituksen piiristä on esitetty, että esimerkiksi vanhusten hoito voitaisiin vallan järjestää roboteilla. Niin voitaisiin kyllä järjestää myös napin painaminen eduskunnassa ja suurin osa kyselytunneista.

Autot ajelevat pian ilman kuljettajia. Hyvä kun matkustajat ehtivät kyytiin. Automaattiohjautuvaan autoon voidaan varmaan valita erilaisia liikennekäyttäytymisiä: kohtelias, aggressiivinen, taksi ja bemari-plus. Viime mainittu ei välitä kanssaliikenteestä, eikä käytä vilkkuja.

Parisuhderobotin voi ohjelmoida tanssimaan lavatansseja tai diskoa.

Suurimpia toiveita herättää aikuisviihderobotti, jolle on luvattu jo lähitulevaisuudessa ominaisuudeksi tekoäly. Naimisiinkin robotin kanssa pääsee jo joskus 2050-luvulla.

Erityisesti naiset ovat jo pitkään toivoneet kumppania, jonka kanssa voisi käydä pitkiä syvällisiä keskusteluita. Erillisiä muistikortteja voi hankkia eri aihealueisiin, kuten teatteri, romantiikka ja musiikki. Miehet voivat hankkia omille partnereilleen esimerkiksi kalastus-, formula- ja jääkiekkoälyä.

On myös nappula, josta kumppanin saa hiljaiseksi.

Parisuhderobotin voi ohjelmoida tanssimaan lavatansseja tai diskoa, eikä akku ole vielä täysin tyhjä eikä meno horjuvaa, kun askel käy kotiin tanssipaikalta.

Robotit ovat vähään tyytyväisiä ja vähäruokaisia. Laturi seinään vauhdin hiipuessa, ja niveliin tippa ompelukoneöljyä. Saunan lauteille ei robosta saa seuraa, koska elektroniikka ei kestä kuumuutta. Sen sijaan sieni- ja marjametsässä robotti päihittää melkein thaimaalaiset urakkapoimijatkin.

Jos haluaa lähteä lomamatkalle yksikseen, parisuhderobon voi laittaa siivouskomeroon sievästi imurin viereen. Ja jos alkaa haikailla uudempaa mallia, ei tarvita raastavia ja kalliita eroprosesseja.

Vanhentuneet mutta vielä toimivat robotit voidaan panna vaikka risusavottaan ja tienpientareita puhdistamaan.

Ilkka Pohjalainen Kirjoittaja on Etelä-Saimaan tuottaja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.