Kolumni: Hobitti on Paavo Väyrysen vaarallisin vastustaja

Presidenttiehdokkaat esittelevät parhaita puoliaan televisiossa iltayhdeksältä. Kansa vaihtaa helposti kanavaa, kun tarjolla on muitakin sankareita.

Kolumni: Hobitti on Paavo Väyrysen vaarallisin vastustaja

Vielä 11 päivää ja saamme tietää, kuka tuli presidentinvaaleissa kakkoseksi. Muuta jännitettävää näissä vaaleissa ei sitten olekaan.

Kyynisiä arvioita on kuultu, mutta niitä ei tarvitse uskoa sokeasti. Vielä ehditään nähdä komeita nousukiitoja ja pahoja sakkauksia. Musta hevonen hirnuu ja jokerikortti nousee hihasta.

Sankari ilmestyy ruutuun tasan iltayhdeksältä esittelemään parhaita puoliaan.

Televisiolähetysten perusteella voidaan ennustaa tiukkaa kisaa. Ehdokkaiden pitää tosissaan kamppailla kansan suosiosta.

Tarjolla hyvää viihdettä

Suomalaiset ovat viime päivinä saaneet hyvää viihdettä televisiosta. Sankari ilmestyy ruutuun tasan iltayhdeksältä esittelemään parhaita puoliaan.

Mutta mikä sankari? Kun Neloselta tule Bruce Willis ja Die Hard, istuva presidenttikään ei voi olla varma karismastaan.

Kaikki muutkin ehdokkaat näyttävät saaneen vastaansa arvoisensa kilpailijan. Paavo Väyrysellä se oli Hobitti, Pekka Haavistolla Twilightin kalpea vampyyri Robert Pattinson ja Nils Torvaldsilla Vareksen Antti Reini.

Koska Matti Vanhanen on joukon ainoa pääministeri ja iso mies, hän sai tuplavastuksen. Samaan aikaan kun Vanhanen peitteli tunteitaan ykköskanavalla, Nicolas Cage hääri Noidan oppipoikana Nelosella ja Jim Carrey etsi unohdusta Sub-elokuvassa Tahraton mieli.

Pärjääkö Haatainen Mel Gibsonille?

Naisehdokkaat eivät pääse sen helpommalla. Viikko sitten kansan piti päättää, tykkääkö se enemmän liinatukkaisen Laura Huhtasaaren palopuheista vai tummasta Natalie Portmanista Mustana joutsenena.

Merja Kyllönen kilpailee huomioarvosta Twilight-saagan Kristen Stewartin kanssa, mutta Tuula Haataiselle käy kalpaten. Hänen pitäisi vakuuttaa suomalaiset johtajantaidoillaan samaan aikaan kun viereisellä kanavalla melskaa machojen macho Mel Gibson kansannousua lietsovana Braveheartina.

Vielä vaalipäivänäkin sohvaperunat joutuvat tekemään vaikeita päätöksiä. Lähteäkö tarpomaan äänestyspaikalle tuiskuun ja pakkaseen, vai valitako Simpsonit, X Games tai Toy Story kakkonen?

Iltapäiväelokuvan mukaisesti nukkuva äänestäjä voi silloin todeta, että Neiti Marplea ei petetä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet