Hyyrynen: Tulevaisuudessa 89 prosenttia meistä on tosi-tv -julkkiksia — Seniorikuorojen soolopaikoista taistellaan kynsin ja hampain

Antti Hyyrynen ennustaa, että 2050-luvulla vanhainkodin asukki, joka ei ole esiintynyt televisiossa, on ihmeellinen ja kummallinen harvinaisuus.

Kai Skyttä

Hyyrynen: Tulevaisuudessa 89 prosenttia meistä on tosi-tv -julkkiksia — Seniorikuorojen soolopaikoista taistellaan kynsin ja hampain

Odotan vanhainkotiin pääsemistä popkornit höyryten. Siellä odottaa puhelias liuta tuttuja kasvoja. Jatkaessamme näet nykyistä trendiä seuraavat 40 vuotta, on Suomen vanhainkotien asukeista kaikkiaan 89% tosi-tv -julkkiksia.

Jokainen meistä tietää kaverin kaverin, joka on osallistunut yhteen lukemattomista kisailuista. Piireistä löytyy pullukkaa, Suomen parasta palomiestä ja sisustajaa, laulajista puhumattakaan. Laulavia vanhuksia tulee olemaan itseasiassa niin paljon, että seniorikuorojen soolopaikat jaetaan nyrkkitappelujen perusteella. Jälleen uusi ohjelmaidea!

Ammatista kuin ammatista saa tuotettua amerikkalaishenkisen kilpailuasetelman.

Tulemme istumaan hoivakodin telkkarihuoneessa, tatuoinnit ryppyisinä, vertaillen kokemuksia julkisuuden sekunneista. Kuka olikaan vuoden 2033 Master Chef Kouvola? Tarjottiinko kuvaksissa viinereitä, vai löytyikö porkkanaksi ihan aitoa rahaakin?

Ammatista kuin ammatista saa tuotettua amerikkalaishenkisen kilpailuasetelman. Joissakin ohjelmaformaateissa ei kuitenkaan tarvitse olla edes työkykyinen: osallistujan tarvitsee vain tehdä ihan mikä tahansa temppu, ei väliä mikä.

Kykyjenetsintäkilpailut, kuten X-Factor ja Talent, ovat ihmiskunnan historian törkeimmät mainoskatkojen myyjät.

Osaamattomuuden ja irrationaalisuuden tv-taidetta on upeasti luonut taiteilijapersoona Heikki Helastinen. Vaikkei Helastinen Talent-kautta vuonna 2016 voittanutkaan, oli hänen metatason huumorinsa vuosikymmenen parasta älyllistä keskisormettamista, ruudun molemmille puolin. Googlatkaa ihmeessä.

2050-luvun vanhainkodissa tulee käymään kohahdus, jos joku uusi asukki saapuukin tonteille vailla menneisyyden ruututaakkaa. Häntä tullaan ihmettelemään, kuulusteleman ja arvostamaan kuin ihmistä jolla ei ole yhtäkään tatuointia — meillä muilla monenkirjavat kuvaruutustigmat tulevat olemaan ikuisesti selitettävänämme.

Kirjoittaja on Stam1na-yhtyeen laulaja-kitaristi ja Medialouhos-tuotantoyhtiön ohjaaja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.