Jari Lepän kolumni: Villisikakantaa pannaan kuriin viikonlopun yhteisjahdilla

Maa- ja metsätalousministeriö sekä Metsästäjäliitto järjestävät yhdessä valtakunnallisen villisikaviikonlopun 23.–25.2. Tarkoituksena on metsästää villisikaa samanaikaisesti kaikkialla Suomessa. Lisäksi viikonlopun yhteydessä tarjotaan lisätietoa villisiasta, sen metsästyksestä sekä afrikkalaisesta sikarutosta. Tapahtumaan voi osallistua esimerkiksi järjestämällä yhteisjahdin naapuriseurojen kanssa.

Suomen villisikakanta on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Nopeasti lisääntyvän kannan vahvistuminen on niin ripeää, että meillä on viimeiset hetket saada kanta kuriin. Emme voi joutua Ruotsin tielle, jossa satojen tuhansien yksilöiden kanta ei ole enää hallinnassamme.
Villisikojen yleistyminen aiheuttaa merkittäviä vahinkoja metsissä, pelloilla ja puutarhoissa. Suurimman uhkan tulevaisuuden kannalta aiheuttaa afrikkalainen sikarutto. Villisiat ovat matkustaja- ja muun rajaliikenteen rinnalla suurin riski taudin leviämisen kannalta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet