Kommentti: Kun minä olin 10-vuotias, piirsin Rauli Baddingille fritsut kaulaan ja hautasin moottoripyöräilijä Jarno Saarisen meidän takapihalle

Kommentti: Kun minä olin 10-vuotias, piirsin Rauli Baddingille fritsut kaulaan ja hautasin moottoripyöräilijä Jarno Saarisen meidän takapihalle

Valinta oli itsestään selvä, kun mietimme Etelä-Saimaan toimituksessa, keistä lappeenrantalaisista julkkiksista pyydämme graafikkoa piirtämään paperinuket Avun paperinukkejen tyyliin.

Jouni Hynysestä ja Mari Perankoskesta tietenkin, koska he ovat kiinnostavia yksinkin ja avioparina vielä kiinnostavampia.

Jos oma mielikuvitus ei riitä sisältöjen keksimiseen Hynynen-Perankoski-paperinukkeleikkeihin, osviittaa saa vastikään telkkarista tulleesta Kimpassa-ohjelmasta. Se piirsi kivaa kuvaa umpirakastuneesta pariskunnasta, joka grillailee Voisalmessa ja sopii toisilleen täydellisesti.

Olin 70-luvulla paperinukkejen heavy user. Niitä oli Melka-paitalaatikossa satoja. Leikimme ystäväni kanssa niillä tuntitolkulla — jo leikin valmisteluun ja vaatteiden valitsemiseen meni vähintään tunti.

Ensin piti päättää, kumpi saa valita ensin, koska molemmat olisivat aina halunneet mageimman gimman eli Anna Babitzinin (teinitähti ja Kirkan, Muskan ja Sammyn pikkusisko). Kerran Anna joutui olemaan niin kauan ulkona kylmässä, että hänen nenästään tuli hulluuskupla. Minulla, joka liikutin Annaa, oli nuha ja nenästä tuli räkäkupla, mutta Annalle ei tietenkään voinut tapahtua mitään niin arkista.

Annalla oli bestiksenä Naapurilähiössä rikkaan perheen tyttöä näyttelevä Pilvi-Sisko Hämäläinen, ja totta kai Annalla oli myös poikaystävä. Se oli aina Rauli Badding Somerjoki, meidän paperinukkemaailmamme paha, kiehtova poika. Baddingin kapinallisuutta korostamaan piirsin tämän kaulaan fritsuja, jotka yhdessä tupakoinnin kanssa pahoittivat perheen äidin mielen.

Raulin äidin rooliin tuli usein valituksi joku missi. Jos minä olin saanut Raulin, hänen äitinsä oli luultavimmin vuoden 1970 Miss Suomi Ursula Rainio, joka oli kaikista ihanin. Vahvoja isän roolissa olivat Kim Floor ja Timo T.A. Mikkonen.

Tosielämä tunkeutui toisinaan paperinukkemaailmaan.

Kun moottoripyöräilijä Jarno Saarinen ja muusikko Sammy Babitzin kuolivat, meistä ei ollut enää soveliasta leikkiä näillä nukeilla.

Tyhjensimme piparilaatikon, laitoimme nuken vaatteineen päivineen sinne, kaivoimme pienen kuopan meidän takapihalla ja hautasimme niin Saarisen kuin Babitzininkin.

Muistotilaisuudessa oli tarjolla pipareita.

Kirjoittaja on 1963 syntynyt Etelä-Saimaan toimittaja

Luetuimmat