Kommentti: Ilahdutatko lapsia rakentelemalla lumilinnoja tai liukumäkiä? Jos vastaus on kyllä, olet etsimämme ihminen

Kai Skyttä

Lapsuudesta muistaa pitkälti vain kesät, mutta mieleen on jäänyt joitakin välähdyksiä myös talvista. Lähes kaikki nuo muistot liittyvät lumeen.

Äidillämme oli tapana kolata pihallemme liukumäki. Selkää ei säästelty, kun äiti kasasi kinoksia ja muotoili niistä pihaamme pitkän ja nopeavauhtisen kourumäen.

Parhaan ystäväni isä taas pani yhtenä talvena parastaan ja kokosi lumilinnan traktorin avulla. Linnassa oli jonkinlaisina tukirakenteina esimerkiksi tyhjiä tynnyreitä.

Muisto rakennelmasta on yhtä aikaa hämärä ja kirkas: en muista, miltä linna näytti, mutta muistan sen näyttäneen hienolta.

Erilaiset lumirakennelmat tuottavat hirveästi hupia. Ne antavat alustan liikkumiselle ja mielikuvitusleikeille eikä niiden tekeminen yleensä vaadi isoja rahallisia satsauksia. Esimerkiksi Lappeenrannan kauppatorin lumenkasauspaikka on tuosta vain muodostunut leikkipaikaksi lukuisille lapsille.

Tulevan laskiaisen kunniaksi Etelä-Saimaa etsii Etelä-Karjalasta ihmisiä, jotka tekevät lumirakennelmia omien tai muiden lasten iloksi.

Jos tunnet innokkaan lumirakentajan, lähetä meille vinkki osoitteeseen uutinen@esaimaa.fi tai soita numeroon 044 7756861.

Voit myös lähettää meille kuvia lumirakennelmista samaan sähköpostiosoitteeseen tai yksityisviestillä Etelä-Saimaan Facebook-sivuilla. Julkaisemme parhaat kuvat verkkosivuillamme.

Kirjoittaja on Etelä-Saimaan uutistuottaja

Luetuimmat