Kolumni: Paljon mekkalaa aiheuttanut tietovuoto pikakelauksena — Epäiltyjen porukasta puuttuu enää joulupukki

Että pitikin sattua pahimpaan aikaan tällainen tietovuoto.

Hoh, hoi.

Median parasta ennen päiväys on yhtä kuin Ylen A-studio.

Motiiveja on etsitty, ja niitä on löydetty.

Vuodon lähde voi olla pomoihinsa kyllästynyt virkamies, organisaatioon pesiytynyt vierasta valtaa palveleva myyrä tai peräti vieraan vallan trolli.

Epäiltyjen porukasta puuttuu enää joulupukki, mutta varmasti myös se ketale joutaisi listoille, kun viikon päätteeksi lahjat on jaettu ja saldot laskettu.

Politiikan ammattilainen sanoo, että vuoto on aiheuttanut uhkaa kansalliselle turvallisuudelle.

Vai niin.

Jokainen meistä tietää, mitä se kansallinen turvallisuus on. Se on amerikkalaisen elokuvan käsikirjoitus niihin maailmanhistorian käänteisiin, joissa eläköitynyt CIA:n agentti vastentahtoisesti vielä viimeisen kerran pelastaa maansa ja saa palkkiokseen entisen vaimonsa.

Suomessa kansallinen turvallisuus on tullut hokemaksi vasta muutama vuosi sitten. Jo siinä ajassa se on ennättänyt menettää vähäisenkin sisältönsä.

Mikä suomalaisiin meni ja mikä tuli ennen tietovuotoa? A-olut ruokakauppoihin.

Ketä kiinnostaa?

Vielä viikko sitten olut ja siideri olivat pahin uhka, mitä 100-vuotias Suomi saattoi kansalaisilleen tarjota. Tällä viikolla voimme ehkä jo elää tämän päätöksen kanssa.

On jo keskiviikko ja viimeistään illalla tämä kohkaaminen loppuu.

Jo oli aikakin.

Median parasta ennen päiväys on yhtä kuin Ylen A-studio. Sinne kootaan vielä viimeisen kerran keskustelemaan alkuviikosta eniten mekkalaa pitäneet.

Nämä kertaavat, mitä ovat aiemmin sanoneet. Kutsumatta jääneiden mielestä ongelmaa oli jo lähtöjään paisuteltu.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat