Kolumni: VR, onko meidän pakko tehdä bänät?

Rakas VR, en jaksa enää.

Olen katsellut tuittuiluasi viikosta toiseen. Antanut anteeksi myöhästymisesi ja omituiset selityksesi. Lehtiäkö raiteilla? En ymmärrä, kuinka noin iso voi olla noin haavoittuvainen.

Minä typerys menin sitoutumaan sinuun, sarjalipuin!

Tuntuu, ettet tiedä itsekään enää, minne olet menossa. Ja mihin aikaan.

Silti odotat muilta täsmällisyyttä, asemalla vartomista, jos sattuisitkin saapumaan ajoissa.

Yhä useammin haaveilen istahtavani vieraan syliin. Paremman, vaikka nelipyöräisen. Unelmissani pääsen perille ajoissa, ja ajatus toisesta on alkanut kutkuttaa.

Linjakas ja solakka ulkomuotosi taisi olla vain harha. Vai muka vauhdikas italialainen pendolino!

On liian aikaista sanoa, että nämä ovat lopulliset hyvästit. Tiedät, että olen riippuvainen sinusta ja pidät minua otteessasi tiukasti.

Minä typerys menin sitoutumaan sinuun, sarjalipuin! Olen syytänyt kirstuusi satoja euroja kuukaudessa ja odottanut täyden palvelun kokemusta.

Saanut tuplabuukattuja penkkejä, rikkinäisiä vessoja, lippuja lastenvaunuun.

Enkä ole yksin. Olen kuullut tempuistasi muiltakin.

Alkutaipaleemme oli ihana. Muistan, kun opiskelijalipun hinta vielä oli puolet tavallisen hinnasta. Olit täsmällinen, luotettava.

Tuntuu, että anteeksipyyntösi eivät enää riitä. Tunnin myöhästymisestä lupaat hyvittää 25 prosenttia lipun hinnasta, mutta silti huomaan luottamukseni sinuun ontuvan.

Viime sunnuntai oli viimeinen pisara. Odotin mukavaa iltaa kanssasi. Lehden lukua, kahvia. Hyvissä ajoin kotiin nukkumaan.

Varroin sinua Tampereen asemalla — tunnin!

Ehdin istahtaa hetkeksi, sitten heititkin pihalle Riihimäellä. Käskit mennä toisen luo, Lahden-junaan. Lahdessa dumppasit minut lopullisesti, jätit bussikyydin varaan.

Silti vielä ehdotat, että hyppää kyytiin!

Kirjoittaja on Etelä-Saimaan uutistoimittaja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.