Kolumni: Varvas murtui, vatsatauti ja sitten iski flunssa — Lari Lehtosen lisäksi hiihdon olympiajoukkueessa on muitakin kysymysmerkkejä

Aika uhkaa loppua Lari Lehtoselta ennen olympiavalintojen toista kierrosta. Suomen joukkueen loput paikat jaetaan 24. tammikuuta.

SM-hiihtojen jälkeen tarjolla näyttöpaikaksi on enää Planican maailmancupin 15 kilometrin perinteinen viikon päästä. Vielä eilen alkuillasta Imatran Urheilijoiden hiihtäjä ei tiennyt, pääseekö hän mukaan. Joukkue julkistetaan maanantaina.

Lari Lehtonen on joutunut tänä talvena kokemaan tiukkaan viritetyn urheilijaelämän ankeampaa puolta.

Tarjolla olisi kuulemma latu, joka varmasti erottaa kovat ja keskenkuntoiset hiihtäjät.

Olympiakisojen starttiin on kolme viikkoa aikaa viimeistellä kuntoa, joka Lahteen asettuneen Lehtosen mukaan on kehittynyt parempaan suuntaan.

— Homma lähtee menemään oikeaan suuntaan, kun vain luottaa siihen, mitä tekee, hän kuvasi SM-kisan jälkeen.

Monenlaista vaivaa tarjolla

Lehtonen on joutunut tänä talvena kokemaan tiukkaan viritetyn urheilijaelämän ankeampaa puolta, kun sairastelut ovat puukottaneet kesken olympiakauden. Vatsatautia, flunssaa ja sen päälle marraskuussa murtui vielä varvaskin, kun se tärähti sohvapöytään.

Jos Lehtonen kuvasi tämän talven näyttöjään kovin ohuiksi, tilanne Suomen miehillä on laveamminkin arvoitus. Joukkueeseen jo valituista Niskasen sisarukset Iivo ja Kerttu ja Krista Pärmäkoski näyttävät olevan kunnossa ja Ristomatti Hakola oli Vantaallakin vahva.

Matti Heikkinen on joukkueessa, mutta maailmanmestarin mielessä pyörii varmasti vielä monenlaisia ajatuksia omasta kunnosta.

Vanhat rouvat iskussa

Nelikymppisten naisten osasto Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen oli SM-hiihdoissa iskussa ja saattoi lunastaa paikat viestinelikkoon. Omalle valmennettavalleen Anne Kyllöselle päävalmentaja Reijo Jylhä tarjoaa vielä yhden näyttöpaikan. Joku toinen ei olisi enää tarjonnut.

Planicaan lähtevät Kyllösen lisäksi Johanna Matintalo, Aino-Kaisa Saarinen, Riitta-Liisa Roponen, Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen ja Laura Mononen. Olympialaisiin valitaan kuusi naishiihtäjää.

Luetuimmat