Kolumni: Toivossa väkevät

Satavuotiaassa Suomessa ei miesmuistiin ole ollut yhtä kylmää toukokuuta kuin tämä nyt kärvistelemämme. Lemin perunat palelevat harsojen alla, mustikanvarvuista ei pilkistä kukan kukkaa. Mantukimalaiset eivät kykene siivilleen nousemaan.

Muita tämä meno ei naurata kuin Pekka Poutaa.

SaiPa-faninakin on kotoisampi olla kuin leijonafanina.

Etsikäämme lohtua runoudesta, kuten tekee runokirjan koonnut Jenni Haukio.

Joululaulua löyhästi mukaellen: ”jos ei äitienpäivänä sada lunta, voiko äiti saada kenialaista ruusua ollenkaan”.

Tai Lauri Viitaa yhtä löyhästi mukaellen: ”fanit vain, nuo toivossa väkevät, euroviisuvoiton näkevät”.

Ristiriitaisuuksiakin tämä kylmä kansallinen rintama on synnyttänyt. Suomen jääkiekkomaajoukkue ei miesmuistiin ole pelannut niin surkeasti kuin viime viikolla. Voitti silti muutaman ottelun. Kuinka voivatkin nämä kohmeiset viivelähtöjen kuninkaat saada muutaman maalin sohituksi!

SaiPa-faninakin on kotoisampi olla kuin leijonafanina.

Suomen euroviisubiisi taas ei miesmuistiin ole ollut yhtä hieno kuin nyt oli tämä Mustarastas. Hävisi silti, Australiallekin, joka haluaa olla niin Eurooppaa niin Eurooppaa että.

Ensi vuonna sitten, sanoo suomalainen euroviisufani.

Näinä kylminä toukokuun päivinä on hyvä, että ihmisellä on edes yksi ystävä, www.vero.fi.

Se tietää meistä jo ennakkoon lähes kaiken, ottaa ystävällisesti vastaan väärin laskemamme kotitalousvähennyksen, ei valita, vaikka esittelemme työmatkakulumme yläkanttiin, ohjaa kiltisti mahdollisen veronpalautuksen puolisomme tilille.

Fanitan www.vero.fi:tä.

Veroista ja faneista puheen ollen, olen päättänyt tunnustautua myös Kauniin Veeran ja Ossi Vilhun faniksi.

Ajatellaanpa, että Vilhun sponsoroima Veera sittenkin seisoisi vielä 50 vuoden kuluttua Raatihuoneen puistikoissa. Ohikulkevat kiinalaisturistit siitä ottaisivat selfietä, Peltolan koulua 2010-luvulla käyneet ja paluumuuttaneet eläkeläiset puiston penkillä kertoisivat lapsenlapsille tarinaa patsaan hassusta historiasta.

Kirjoittaja on Etelä-Saimaa entinen, eläkkeelle jäänyt toimittaja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.