Kolumni: Sopivan kuntosalin metsästys

Muutin Lappeenrantaan noin kaksi kuukautta sitten. Kaiken muuttohässäkän keskellä aloin etsiä itselleni sopivaa kuntosalia, mikä osoittautui yllättävän hankalaksi tehtäväksi.

Onneksi suurin osa kuntosaleista tarjoaa tutustumiskäynnin ilmaiseksi. Joissain paikoissa kertakäynti hyvitetään vain, jos asiakas sitoutuu aikarajan puitteissa pidempään jäsenyyteen.

Itseäni tällainen linjaus ärsyttää. Vertailuvaiheessa nämä salit saivatkin pitkän miinuksen nimensä perään. Myös hankalat ja pakollisen pitkät jäsenyysehdot ansaitsivat miinuksen.

Plussaa saivat kuntosalit, joiden asiakaspalvelu oli miellyttävää. Yhdellä kokeilusalilla hommaan kuului kaikenlaisten oheispalveluiden, laitteiden ja lisäravinteiden tuputtaminen. Itse haluan ainoastaan tulla paikalle, hoitaa treenini ja poistua.

Olen yhtä aikaa vaativa ja helppo kuntosaliasiakas. En vie paljon tilaa, en aiheuta meteliä tai riko paikkoja. Suosin vapaita painoja, joten en aiheuta laitteille ikäviä jonoja. Laitan myös aina painot takaisin pakoilleen ja autan kanssakuntoilijoitani mielelläni.

Kaipaan kuitenkin joitain tiloja ja välineitä, jotka eivät kuulu keskivertokävijän toivelistalle. Siispä jouduin hylkäämään muutaman salin puutteellisen varustuksen takia. Yhdeltä salilta ei löytynyt telinettä dippipunnerrusta varten. Toisella salilla lattia vapaiden painojen luona oli joustava, mikä teki jotkin liikkeet mahdottomiksi tai vaarallisiksi.

Lopulta päädyin kuntosaliin, jonka sopimusehdot olivat kohtuulliset, sijainti hyvä työpaikkaani nähden ja tilat valoisat. Toisaalta käsipainoista ei löydy riittävän isoja kokoja. Myös pukukaapit ovat turhan pieniä. Tärkeintä on kuitenkin miellyttävä tunnelma.

Haluan kuntosalin, en elinikäistä jäsenyyttä teollisessa kuntoilukompleksissa.

Jään kuitenkin odottamaan isompia käsipainoja.

Kirjoittaja on Etelä-Saimaan toimittaja.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.