Kolumni: Niilo Normin vaaliohjelma

Nyt on asiat sen verran persiillään, että niihin pitää saada muutosta. Jos minua äänestätte kunnanvaltuustoon, lupaan panna seuraavat asiat kuntoon.

Työttömille mukavaa ja hyvinpalkattua sisätyötä ja heti. Jos duunia ei ole, työttömyyskorvaukset on oltava kunnolliset. Eläkeikä laskettava 55 vuoteen, paitsi ikävissä töissä tuonne 50 vuoteen ja oikein pottumaisissa duuneissa 45 vuoteen. Eläke kaikille siinä 3 000 euroa.

Puolukat ja mustikat varattava vain kantasuomalaisille.

Teatterit, kaiken maailman orkesterit, oopperat sun baletit tulkoot toimeen omillaan. Ei latiakaan verorahoja sinne. Pesäpallo, voimamieskisat ja rallin jokamiesluokka ovat parempaa ja hyödyllisempää ajankulua.

Ylen budjetti puoleen, ruotsinkieliset kanavat joutaa lakkauttaa. Suomenkieliset kanavat riittävät televisioon ja radioon. Ohjelmaksi hiihtoa, tangomarkkinoita ja metsäratiota. Televisioon uutiset riittää ja Naapurilähiö uusintoina. Säästyvillä rahoilla ostettava uusia Hornetteja, jalkaväkimiinoja ja vanhuksille vaippoja.

Rajat kiinni muukalaisilta, paitsi rikkailta turisteilta. Nallen ja muiden veropakolaisten rahat kotiutettava. Markka takaisin. Puolukat ja mustikat varattava vain kantasuomalaisille.

Suvivirsi pakolliseksi. Pojat opetelkoot koulussa veistoa ja metallitöitä. Tytöt ommelkoot ja virkatkoot. Opettajille arvovalta takaisin. Nurkassa seisottaminen taas käyttöön.

Kaikki normiväestöstä, eli minusta, poikkeavat asutetaan Ahvenanmaalle, joka sitten huutokaupataan Ruotsille tai Venäjälle. Myyntisummalla kuitataan valtion velat, ja lisää ei jumankiuta oteta.

Valtionapu kunnallemme pitää saada vähintään tuplattua, mieluummin triplattua. Kaikki palvelut kohdalleen ja oltava kävelymatkan päässä. Kela ja Alko saatava tännekin kylille ja nurin mennyt pubi taas avatuksi. Eihän täällä muuten kohta halua asua Erkkikään, elämänkumppanini.

Kirjoittaja on Etelä-Saimaan tuottaja.

Ilkka Pohjalainen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.