Kolumni: Sorjonen ja Veera

Minä olen Kari Sorjonen Lappeenrannan poliisista. Ja teidän nimi oli?

— Veera Soria. Sanovat minua kauniiksi Veeraksi.

— Ammatti ja työnantaja?

— Kahvinkeittäjä, Armaada. Kuukausipalkalla muuten. Mutta Armaada on nyt telakalla korjattavana, joten oon lomautettuna.

— Miksi tuppaudutte seisoskelemaan Raatihuoneen puistossa lyhdyn alla kevyehköissä vaatteissa. Kaikki kaupunkilaiset eivät pidä siitä.

— Onko siinä jotain laitonta? No, minä odotan teekkareita. Ja on minulla ihailija, vanhempi herrasmies tuolla yläkerroksessa. Hän katselee siellä nytkin, näettekö?

— Teitä on syytetty irtolaisuudesta ja jopa narkoottisten aineiden kauppaamisesta.

— Ei pidä paikkaansa. Aineita on kyllä kyselty, mutta olen sanonut kaikille, että gammaa ei ole. Joiltakin jätkiltähän se on vienyt järjen.

— Voisitteko edes siirtyä Pusupuistoon taikka satamaan. Katsokaas, Raatihuoneella käy arvovieraita, ja neiti ei oikein sovi sellaiseen rekvisiittaan. Ruotsin kuningaskin on heikkona kauniisiin nuoriin naisiin, emmekä halua, että kuningasparille tulisi säröjä täällä Lappeenrannassa. Ja jos saamme tänne ranskalaisia poliitikkoja taikka maailmanpankin pomoja, voisivat villiintyä.

—Älkää huoliko, osaan käsitellä isokenkäisiä. Minua on jo filmattu erään tärkeän amerikkalaisen poliitikon kanssa Venäjällä. Ja Putinin kanssa tulen hyvin juttuun, kun kertoilen hänelle aina silloin tällöin ihmisten mielialoista täällä, rakuunoiden liikkeistä ja silleen. Olikos Sorjonen muuten poikamies?

— Älkääs kuulkaa yrittäkö. Minä voin kirjoittaa teille sakkoa järjestyshäiriöstä ja virkamiehen vastustamisesta.

— Kyllä Lappeenranta on tyly ja epäystävällinen paikka, etenkin jos on vähän tumma heimoltaan. Taidanpa pakata kapsäkkini ja lähteä sen toisen herran perässä Kouvolaan, tai vaikka hakea kunnanjohtajaksi Savitaipaleelle. Siellä saa olla tumma, tai vaikka Iso Musta Järvi.

Kirjoittaja on Etelä-Saimaan tuottaja.

Ilkka Pohjalainen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.