Päätoimittajalta: Etelä-Saimaan sisältötarjonta laajenee — Paikalliset uutiset, ihmiset ja ilmiöt pysyvät tärkeimpinä

Eeva Sederholm, kuvattu 2019
Eeva Sederholm, kuvattu 2019

Etelä-Saimaan paperilehti ja verkon näköislehti uudistuvat ensi viikolla. Lehden ulkokuori muuttuu – tulee väriä ja uusia kirjasin tyyppejä. Taustalla ovat syvällisemmät syyt kuin ehostustarve. Haluamme parantaa sitä, mitä on kuoren alla.

Kun joku läheinen asia muuttuu, se vaatii totuttelua. On mahdollista, että sinulle käy kuten puolisolleni eräänä kesäpäivänä vuosia sitten. Kun saavuin kampaajalta kotiin uuden, silmiinpistävän lyhyen hiuskuontalon kanssa, hän alkoi voihkia tuskissaan. Sanon kuten silloin: ei aihetta paniikkiin.

Jos olet tyypillinen Etelä-Saimaan tilaaja, sinua kiinnostavat edelleen eniten paikalliset sisällöt. Se on hyvä, sillä niin meitäkin.

Uuden kuoren olla on se sama lehti kuin eilenkin, vain vähän viisaampana. Jotta maanantain kahvihetket sujuisivat hyvillä mielin, tässä pieni taustoitus tulevaan.

Lisää kotimaata ja ulkomaata

Lehtemme julkaisija Kaakon Viestintä siirtyi mediatalo Keskisuomalaisen omistukseen viime vuonna. Nyt konsernin järjestelmät yhtenäistetään, ja lehden ulkoasu siirtyy samaan tyylilajiin emoyhtiön kanssa. Tämän ansiosta saamme tuotua ison mediayhtiön hyödyt lukijalle.
Etelä-Saimaa pystyy jatkossa julkaisemaan ison yhtiön resursseilla tuotettuja kotimaan ja ulkomaan sisältöjä. Uutistoimisto STT:n lisäksi kotimaan asioita taustoittaa ja syventää konsernin Uutissuomalainen. Sen toimituksessa työskentelee esimerkiksi oma eduskuntatoimittajansa.

Sunnuntai kasvaa ja televisioarviot palaavat

Viikonloppuna sunnuntain lehti runsastuu. Sivumäärät kasvavat hiukan viime vuodesta, kun alamme täydentää omaa sunnuntain lehteämme Sunnuntaisuomalaisen jutuilla.
Sunnuntaisuomalaisella on kuuden hengen toimitus, jota ovat viime vuosia julkaisseet muun muassa Etelä-Suomen Sanomat Lahdessa ja Keskisuomalainen Jyväskylässä.

Valtakunnallisia sisältöjä hyödynnämme jatkossa myös verkossa tuomaan runsautta omaan tarjontaan.

Pieniä muutoksia tulee myös television ohjelmatietoihin. Marko Ahosen rakastetut arviot palaavat tiivistyneessä muodossa niiden yhteyteen. Niitä on moni lukija toivonut.
Kaiken tämän uskomme parantavan sisältöjen laatua ja antavan meille paikallisen toimituksen tekijöille rauhaa lukijoidemme näköisen sisällön tekemiseen.

Paikallisuus pysyy tärkeimpänä

Jos olet tyypillinen Etelä-Saimaan tilaaja, sinua kiinnostavat edelleen eniten paikalliset sisällöt. Se on hyvä, sillä niin meitäkin. Paikallisen sisällön määrä pysyy muutoksessa entisellään.

Tekijäkaartimme Lappeenrannassa ja Imatralla pysyy ennallaan. Edelleen jok’ikinen toimittaja täällä keskittyy tekemään sydämensä kyllyydestä paikallisia sisältöjä.
Ne sijoitetaan edelleen lehden paraatipaikoille. Niin uutissivut kuin sunnuntailukemistotkin lähtevät liikkeelle paikallisilla aiheilla.

Ilahduttaako vai kiukuttaako?

Vielä muutama sana ulkoasusta. Vaikka lehden peruslogiikka pysyy entisellään, sivuille tulee vähän aiempaa enemmän värejä.
Uutissivuilla korostuu sininen, urheilussa vihreä, mielipidesivulla harmaa ja kevyemmällä Ajassa-osastolla oranssi.
Lehden alun uutisaukeamalla sijainneet yhteystiedot siirtyvät aukeaman ylälaitaan. Sieltä löydät jatkossa päätoimittajan ja muun toimituksen yhteystiedot, kun lehden linja ärsyttää tai sinulla on juttuvinkki. Palautetta saa antaa myös tuoreesta muutoksesta. Ilahduttaako, onko olankohautuksen aihe vai kiukuttaako?
Paikallisen sisällön kanssa tavoite on joka tapauksessa sama kuin koko 135-vuotisen historian ajan: tehdä sitä paremmin kuin kukaan muu.