Kolumni: ”Mie en sitten tarvitse joululahjaksi mitään”, väittää puoliso — älä vain usko häntä

Joistakin lahjoista jää unohtumaton muisto. Itselleni sellainen on ollut muun muassa Kyöstin kynsileikkuri.

Opiskeluaikainen heilani hengaili mielellään opiskelijaboksissani Tampereella. Yksi asia häntä kuitenkin ärsytti. Kylpyhuoneestani löytyivät ainoastaan pienet kynsisakset eikä kynsileikkuria, jota hän oli tottunut käyttämään.

Voitte jo arvata, mitä sain Kyöstiltä lahjaksi.

Mikäli haluat pitää parisuhteen joulun pyhinä kunnossa, nyt on viimeinen mahdollisuus miettiä, millainen lahja siipalle kannattaa pukin pussiin sujauttaa. Kehottaisin välttämään ainakin näitä:

1. Alumiinivanteet autoon, jolla lähinnä itse ajelet. Mönkijä, jonka hankkimista puoliso on vastustanut. Lempikonjakkiasi, jos puoliso pitää likööristä. Toisin sanoen kaikki lahjat, joiden tiedät ilahduttavan antajaa huomattavasti enemmän kuin saajaa. 

2. Lahjat, jotka sisältävät toiveen toisen muuttumisesta. Seksikäs pitsialusasu puolisolle, joka suosii mukavia puuvillapöksyjä. Kauluspaita ja kravatti miehelle, joka viihtyy hupparissa.
Lenkkarit tai kuntosalikortti ovat hyviä lahjoja, jos ei tuputa niitä sohvaperunalle. Kuorsauksen estolaite saattaa olla tarpeen, mutta ehkä siipan kuorsausongelmaa ei ole pakko käsitellä jouluaattona koko suvun edessä. Jos haluat elää vaarallisesti, osta vaimolle selluliittivoidetta, digitaalinen puntari tai dieettipaketti.

3. Huumorilahjat. Älä ainakaan naamioi huumorilahjaa ylelliseen lahjapakettiin niin, että puoliso ehtii paketin nähdessään jo ilahtua.

4. Superarkiset lahjat. Aina painotetaan käytännöllisten lahjojen erinomaisuutta. Älä silti paketoi lahjaksi imurin pölypusseja.

5. ”Mie en sitten tarvitse joululahjaksi mitään.” Jos kumppani sanoo ennen joulua näin, älä usko. Hanki varmuuden vuoksi jotain, edes kynsileikkuri.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat