Kolumni: Tinder — kituvien kuntien oljenkorsi

Muuttotappiokuntien vetovoiman lisäämiseksi on löytynyt ratkaisu: Tinder. Tuo pinnallisuudestaan parjattu treffisome on lisännyt mahdollisuuksia tutustua ja rakastua muilla paikkakunnilla asuviin sinkkuihin.

Näyttöjä on omasta takaa. Täkäläinen ystäväni klikkasi elämäänsä loviisalaisen rakkaan, kun tämä kilpaili crossfitissä Lappeenrannassa. Olenpa todistanut myös maiden ja maanosien välisiä Tinder-rakkauksia, kestäneitä ja katkenneita.

Oma tamperelainen poikaystäväni nappasi virtuaalisen sydämeni, kun hän, Pohjanmaan Lapualla syntynyt mies, juhli uutta vuotta Etelä-Savossa. Mikkeli ja Lappeenranta osuivat samaan Tinder-haarukkaan, sillä sovellus näyttää käyttäjiä 160 kilometrin etäisyydeltä.

Sattumalta olin juuri palannut mökiltä joulunvietosta — mökkikuntani Simpele olisi ollut liian kaukana.

Tinder tekee kunnille pr-työtä. Murteiden tunnettuus kasvaa, kun rakkauden perässä matkustetaan ja muutetaan. Eteläpohjalainen ei enää ihmettele kehtaamistani ja minä, paljasjalkainen eteläkarjalainen, opin hiljattain, että ylisakia on lapuaksi tosi idiootti.

Kulttuuritkin sekoittuvat rakkaussovelluksen avustuksella. Tänä keväänä ainakin yksi tamperelainen on ihastunut Saimaaseen, vetyyn ja sanaan ”miuta”. Kaukaan Tuen grilliltä hän osaa tilata saipalaisen ja jaksaa syödä sen kokonaan.

Kuolevien kuntien sinkut, tinderöikää. Napatkaa namupala lähimmästä kasvukeskuksesta. Ja kunnat, markkinoikaa yksinelävillenne somedeittailua, jos haluatte uusia asukkaita ja kenties jälkeläisiäkin.

Kuntalaisten aktivoinnissa työtä vielä piisaa. Junamatkoilla Tinderiä selatessani havaitsin käyttäjien vähenevän sitä mukaa kuin nousin pohjoisemmaksi Karjalan radalla. Parikkalassa vielä oli pari, mutta Kiteellä sovellus huusi eioota.

Kirjoittaja on Etelä-Saimaan toimittaja.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.