Kommentti: Uudessa tiessä Viipuriin on vielä monta mutkaa, ja kuoppiakin

Kommentti: Uudessa tiessä Viipuriin on vielä monta mutkaa, ja kuoppiakin

Venäjällä on jo pidempään ollut suunnitelmia vetää uusi järkevä tielinjaus Brusnitshnojesta Viipuriin.


Kanavan huoltotien liikenneturvallisuus ei ole liikennemääriin ja siellä kulkeviin tonneihin nähden riittävällä tasolla talvella, eikä kesälläkään.


Siksi myös Suomesta kannattaa antaa painetta ja kannustusta uuden tien rakentamiseksi, kun rahoitus yleissuunnitelmaan on olemassa. Esimerkiksi Etelä-Karjalan liitto on ajanut Parikkalan rajanylityspaikan avaamista kansainväliselle liikenteelle kuin käärmettä pyssyyn, vaikka tukea sille ei ole edes Suomesta.

Myös Suomesta kannattaa antaa painetta ja kannustusta uuden tien rakentamiseksi.


Uusi tieyhteys Nuijamaalta Viipuriin olisi Etelä-Karjalalle huomattavasti merkittävämpi kuin Parikkalan rajanylityspaikan status.


Uusi Viipurin tie on toistaiseksi unelmaosastoa. Sen toteutuminen voi kestää, mutta edunvalvojien pitää olla sitkeitä.


Venäläisessä päätöksenteossa voi pahimmallaan olla monen mutkan lisäksi runsaasti kuoppia. Jos lamppu syttyy ja oikea tahtotila löytyy, Venäjällä voi tapahtua asioita hyvinkin nopeasti.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat