Kommentti: Että vanhaa varuskunta-aluetta voisi Immolassa päätyä ulkomaalaisomistukseen — Olisihan se hieman hassua

Kai Skyttä

Kommentti: Että vanhaa varuskunta-aluetta voisi Immolassa päätyä ulkomaalaisomistukseen — Olisihan se hieman hassua

Olisihan se hieman hassua, jos keskelle Immolan varuskunta-aluetta syntyisi samanlainen suojeltujen kohteiden rauniokompleksi, kuin mikä on nähtävissä Tiuruniemessä. Näin tapahtuu jos kukaan ei tee mitään ja tyhjilleen jääneet rakennukset unohdetaan paikoilleen.

Melkein yhtä hassua ja epätodennäköistä sekä samalla ennen kuulumatonta olisi se, että Senaatti-kiinteistöt hakisi purkulupaa funkkiskujan rakennuksille.

Todennäköisin vaihtoehto on, että Senaatti-kiinteistöt toimii liiketoiminta-ajatuksensa mukaisesti pyrkien löytämään valtion virastoilta tarpeettomaksi käyneille tiloille uuden omistajan. Murheet rakennusten kunnosta, ylläpidosta ja suojeluvelvoitteesta siirtyvät ostajalle. 

Olisihan se tässäkin tapauksessa hieman hassua, että kaiken venäläiskaupoista kohkaamisen jälkeen syntyisi edes teoriassa tilanne, jossa nämä rakennukset varuskunnan sisällä siirtyisivät jatkokaupoilla ulkomaalaisomistukseen. Sen jälkeen valtio käyttäisi lunastusoikeuttaan, ostaisi rakennukset, jonka jälkeen ne palautuisivat Senaatille.

Hassulta sekin näyttäisi, että rakennushistoriallisesti arvokkaan alueen sisälle muodostuisi aidalla tai jopa muurilla eristetty ghetto.

Kirjoittaja on Etelä-Saimaan toimittaja Imatralla.