Lukijalta: Eksote pahoittelee alkoholistiksi leimaamista

Vastaus Etelä-Saimaassa 16.11. julkaistuun kirjoitukseen: Eksote leimasi aiheetta alkoholistiksi.
Pyydämme anteeksi potilaan potilasasiakirjoihin tehtyä väärää kirjausta. On todella hyvä, että asia tuli esille. Virheellinen merkintä oli poistettu jo käynnin yhteydessä. Potilaan tunnistamisesta on Eksotessa olemassa selkeät kirjalliset ohjeet, valitettavasti niistä huolimatta näin on päässyt käymään.  
Potilas voi tarkistaa itseään koskevia potilasasiakirjamerkintöjä osoitteesta www. kanta.fi tai pyytää kirjallisesti itseään koskevia potilasasiakirjoja tiedoksi. Jos asiakirjoissa on virheellistä tietoa, voi pyytää kirjallisesti oikaisua. Näin selkeä virhe, kuten edellä, toki korjataan suullisenkin palautteen perusteella.
Terveydenhuollon ammattihenkilön etiikkaan kuuluu, että kaikkia potilaita kohdellaan kunnioittavasti ja yhdenvertaisesti. Vuorovaikutuksen laatu on keskeistä potilaan hoidon onnistumisessa. Tähän kiinnitetään jatkuvaa huomioita.
Ohjeiden noudattamisesta ja hyvän vuorovaikutuksen tärkeydestä muistutamme myös päivystyksessä toimivia vuokralääkäreitä.
Yksityiskohtaiset vastaukset annamme potilaalle kirjallisesti.

Tarja Nylund, sairaalan johtaja

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat