Lukijalta: Nyt kaivataan todellisia lukuja Väinölän kannattavuudesta

Taipalsaaren kunnanhallitus poisti yksimielisesti Väinölän myytävien kohteiden listalta, koska sitä käytetään erilaiseen yhteiseen seura- ja yhdistystoimintaan. Erittäin kovassa ja laajassa yhteiskäytössä olevan Vehkataipaleen koulun ja liikuntasalin, sekä viereisen päiväkodin mahdollisen lakkautuksen yhteydessä on moneen kertaan todettu että, luvut eli säästöt, ovat ne, jotka koulun kohtalon ja samalla koko Vehkataipaleen alueen tulevaisuuden ratkaisevat.

Päätöksen todelliset taustat ovat aiheuttaneet kuntalaisissa erittäin laajaa epäilyä ja keskustelua siitä, ovatko tunnesyyt kirkonkylän alueesta puhuttaessa kuitenkin riittävä peruste päätöksentekoon? Ovatko kirkonkylän alueen yhteistoiminta- ja liikuntamahdollisuudet jotenkin merkityksellisempiä kuin Vehkataipaleen alueen?

Toisin kuin Vehkataipaleella, Väinölä ei ole koko alueen ainoa liikunta- tai kokoontumispaikka eikä lähes 70 oppilaan koulu.

Haluaisin rehellistä ja avointa tietoa sekä todellisia lukuja Väinölän kannattavuudesta ja syistä kunnanhallituksen yksimieliseen päätökseen säästää rakennus. Valtaosan vuodesta tyhjillään oleva iso kiinteistö paraatipaikalta Saimaan rannalta lienee kuitenkin olisi ollut kohtalainen tulonlähde tilanteessa, jossa jopa kunnan kolmanneksi suurinta, eläväistä, yhtenäistä ja hyvät verotulot tuovaa Vehkataipaleen aluettakin ollaan satavuotiaan ja juuri remontoidun ison koulun lakkautuksen myötä valmis tappamaan.

Antti Soutukorva, Vehkataipale

Uusimmat uutiset

Kommentoidut