Lukijalta: Tunteen palo voittaa järjen areenahaaveissa

Martti Hytin kirjoitus (ES 2.12.) oli järkevä ja viisas – ei mitään paatosta, pelkkää faktaa. Vesa Salminen sitä vastoin hapuili omassa kirjoituksessaan (ES 2.12.) sekä investointi- että käyttökustannusten suhteen. Koko areenaprosessille onkin ollut leimallista se, että puuhamiehet ja -naiset eivät ole pystyneet esittämään koko aikana uskottavia kustannuksia hankkeelle. Muun muassa katusiirrot ja kiertoliittymät puuttuvat kustannusarvioista vielä kokonaan.

Lappeenrannan kaupunki etsii investointi- ja rahoitusasiantuntijaa, jonka tehtävänä on hakea kaupungille yhteistyökumppaneita monitoimiareenan ja sisäliikuntahallin toteuttamiseen. Tässä vaiheessa olisi ehkä paljon järkevämpää etsiä ensin laskutaitoinen konsultti, joka pystyisi kertomaan eri vaihtoehtojen todelliset kustannukset, jotka sitten tulee rehellisesti kertoa julkisuudessa.

Aivan yhtä välttämätöntä olisi laatia perusteellinen kaupunkisuunnittelullinen selvitys. Toistaiseksi on tämän suhteen raavittu vain pintaa. Me tiedämme, että Ison Kristiinan laajennus tyhjensi Valtakadun. Jos keskusta-areenan yhteyteen tulee kauppaliikkeitä ja muuta vastaavaa toimintaa, miten käy Kauppakadun ja koko keskustan?

Koko hanke muistuttaa uskonnollista hurmahenkisyyttä, jossa tunteen palo polttaa järjen. Nyt tarvitaan malttia ja kylmää harkintaa. Tämä on koko kaupungin – ei pelkästään Saipan kannattajien asia.

Klaus Pelkonen, Lappeenranta

Luetuimmat