Lukijalta: Ei jäähallia sankarihautausmaan nurkalle

Tarve sijoittaa massiivinen jäähalli Lappeenrannan keskustaan lähelle historiallisia, arvokkaita kohteita ei anna kovin mairittelevaa kuvaa päättäjien harkintakyvystä, eikä suhteellisuudentajusta. Päinvastoin: se on uusin näyttö jo pitkään jatkuneesta kaupunkikuvan täystuhosta.

Siinä missä tarvittaisiin olemassa olevien rakenteiden arvostusta ja rauhoittamista, ryhdytään karnevalisoimaan ja rihkamoimaan mahdollisimman näyttävästi. Siitä, miten hanketta perustellaan, näkyy hysteerinen halu tehdä jotain suurta ja ennennäkemätöntä, joka kertaheitolla ratkaisisi Lappeenrannan kaikki imago-ongelmat.

Halli epäilemättä lisäisi ”dynaamista pöhinää” sankarihautausmaan nurkalla. Se aiheuttaisi ajoittaisia liikenneruuhkia, mutta parantaisi korvaukseksi parkkiluolien käyttöastetta. Ennen kaikkea se vahvistaisi joidenkin jo ennestäänkin lujaa vakaumusta jääkiekosta keskeisenä muutosvoimana maailmankaikkeudessa.

Kaikenlaisella urheilulla on merkitystä. Tulevaisuuden menestystekijäksi jääkiekon pelaamisesta ei kuitenkaan ole, fanittipa sitä miten paljon tahansa. Kuvitelma uuden jäähallin myötä avautuvasta dynaamisesta tulevaisuudesta on visiona hämmästyttävän vaatimaton ja takapajuinen.

Täällä kun on runsaasti tärkeääkin tekemistä.

Aimo Vuorinen, Lappeenranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet