Lukijalta: Oma lääkärihelikopteri Kaakkois-Suomeen

Hienoa, että Kaakkois-Suomeen saadaan oma lääkärihelikopteri. Sen sijoituspaikaksi on suunniteltu joko Lappeenrantaa tai Kouvolaa. Molemmilla sijoituspaikoilla on omat etunsa.

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama ensihoidon ilmailupalveluita kehittävä työryhmä selvitti kaksi vuotta sitten uusien tukikohtien perustamista. Lopputulema oli, että kopteria esitettiin Kouvolaan.

Kouvolan etuna oli se, että se kattaa suuremman väestömäärän sekä toimii hyvin yhdessä Utissa sijaitsevan puolustusvoimien helikopterialan koulutuksen kanssa. Siksi edellisen hallituksen reformiministeriryhmä päätyi kannattamaan Kouvolaa.

Helikopteritoiminnan ratkaisu jäi kuitenkin nykyiselle hallitukselle. Tuoreen selvityksen mukaan sekä yhdenvertaisuuden että toiminnallisuuden näkökulmasta järkevin sijoituspaikka olisi Lappeenranta, jossa on laajan päivystyksen sairaala.

Iloitsen siitä, että vaalipiirimme saa oman lääkärihelikopterin. Koska se ei ole ollut työpöydällä omissa valiokunnissani, jätän esityksen tekemisen niille, joilla on siihen paremmat tiedot. Seppo Talka (ES 12.2.) väittää, etten ole motivoitunut ajamaan äänestäjieni asiaa. Äänestäjät ovat toki aina oikeassa, mutta kansanedustajana en halua olla mielipideautomaatti, joka heittelee kommentteja sellaisistakin asioista, joita ei riittävästi tunne. Siksi luotan edelleen tässä asiassa siihen, että ministeriö tulee tekemään esityksen, jota voi kannattaa. Oli valinta kumpi tahansa, vaalipiirillemme lääkärihelikopteri on suuri parannus.

Heli Järvinen

Kansanedustaja (vihr.)

Kerimäki

Luetuimmat