Lukijalta: Piiloverotus sähkön hinnalla lopetettava

Uudet kaupunginvaltuutetut, varmaan luittekin sen ilouutisen (ES 7.11.), jossa kerrottiin kaupunkimme energiakonsernin tulouttaneen kaupungille 12 miljoonaa euroa.

Onko energiakonsernilla jokin jatkuvasti käytettävissä oleva lähde, niinkuin Karjala-olutpanimolla oli Ainonkadun varrella? Eipä taida olla, vaan tulouttamansa varat sen on, kuinkas muuten, kerättävä meiltä sähkön käyttäjiltä. Kas, kun tuon 12 miljoonan päälle energiayhtiömme onkin pitänyt laskuttaa meitä myös 24 prosentin valtiolle tilitettävän arvonlisäveron määrällä, joka onkin, hupsista vaan, jopa 2 880.000  euroa. Joten, ennen kuin kaupungin kassassa on tuloutettu summa, on meidän sähkönkäyttäjien pitänyt maksaa 14 880 000 euroa. Tätä kutsutaan piiloverotukseksi.

Varmaankin te kaikki sosiaalidemokraatit, vasemmisto, kristityt, perussuomalaiset ja vielä jäljellä olevat kommunistit ryntäätte puolustamaan vähätuloisten eläkeläisten, lapsiperheitten, opiskelijoitten ja muitten yhteiskunnan tutkien varassa elävien etua. Ette kai te aio jatkaa tätä edellisten valtuustojen hyväksymää tapaa?

Koska nyt on todistettu energialaitoksemme laskuttaneen liikaa, niin se pitää vapauttaa moisesta ikeestä ja alentaa vastaavalla summalla myymänsä sähkön hintaa, jolloin myös valtiolle maksettavien alv-verojen määrä laskee. Teidän valtuutettujen tehtävä on hoitaa taloutta siten, että se voidaan toteuttaa oman talousarvion puitteissa.

Jos näyttää siltä, etteivät rahat riitä, niin myykää käyvällä hinnalla omaisuutta, esimerkiksi Armilan sairaala ilman sen järjetöntä tuhoamista, valvokaa riidattomien saatavien perimistä, Tyysterniemen koulutontin kauppa 3.9 miljoonaa, tai nostakaa veroja.

Toki ymmärrätte, että suurituloiselta perittävä yhden prosentin korotus merkitsee paljon enemmän euroja kuin pienituloiselta peritty vastaava. Iloisin mielin ja vastuullisin näkemyksin vanhempia valtuutettuja kuuntelematta paremman Lappeenrannan puolesta.

Tauno Tukiainen, Lappeenranta