Lukijalta: Meidän pitää kertoa arvoistamme—Ei meidän pidä piilotella valtauskontoamme, lakejamme ja tapojamme

Kävin Konnunsuon kirkossa ja hämmästyin todella. Kas kun sieltä oli riisuttu alttari ja alttaritaulukin. Mitähän kiinteistön omistaja lieneekään miettinyt? Eikö meidän tulisi voida kotouttaa näitä maahanmuuttajiksi pyrkiviä, jotta he olisivat tietoisia niistä arvoista, joista meidän rakentamamme yhteiskunta muodostuu.

Eihän meidän pidä piilotella valtauskontoamme, lakejamme ja tapojamme. Näillä peruspilareillahan maamme on tunnettu sotien jälkeisestä kehityksestä maailmanlaajuisesti.

Olisiko niin, että aktiivisella tiedottamisella ja koulutuksella islaminuskoiset saataisiin paremmin ymmärtämään länsimaista ajattelua. Missään tapauksessa ei pidä ryhtyä käännytystyöhön. Mitä me tiedämme siitä, mitä heidän uskonnolliset johtajansa opettavat? Uutiset Keski-Euroopasta ja Ruotsista ovat todella varoittavia.

Kansainvälisen edelleen kiihtyvän pakolaisuuden haittavaikutusten välttämiseksi me emme saa antaa mennä vain kaiken hyväksymällä mallilla. Meidän on uskallettava todeta kuten aikaisemminkin. Maassa maan tavalla, tai maasta pois.

Tauno Tukiainen, Lappeenranta

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut