Lukijalta: Milloin on Lauritsalan vuoro saada osakseen viheralueita, liikunta-alueita ja monipuolisia palveluja?

Lappeenrannan kaupunginosia kehitetään lähivuosina. Ydinkeskustan ja Sammonlahden kehittämisestä uutisoitiin Etelä-Saimaassa 17.12. Sammontalo tulee muokkaamaan läntisen alueen arkea vahvasti. Joutsenossa koulu ja puistoalue ovat valmistumassa. Kaikki nämä ovat osana kaupungin toimesta aloitettua suunnitelmallista kehitys- ja kaavoitustyötä.

Milloin on Lauritsalan vuoro? Pian valmistuva uusi koulu tuo oman osansa, mutta Lauritsalassa on edelleen useita asukkaiden arkeen vaikuttavia kehittämistarpeita.

Kun vanhat tarpeettomat koulurakennukset puretaan, pitää samanaikaisesti koko Lauritsalan alueen suunnitelmallinen kehittäminen aloittaa. Kehitystyöhön tulee ottaa mukaan asukkaat ja yritykset ja kartoittaa heidän kanssaan yhteistyössä kehittämisen tärkeimmät painopisteet.

Kehityksen ja kaavoituksen tavoitteena tulee olla alueen elinvoimaisuuden ja asukasviihtyvyyden takaaminen. Alueen asukkaiden arjen sujuvuuden kannalta keskeisiä kysymyksiä ovat mm. asumisen ja liikekeskusten kehittäminen sekä Lauritsalan rakentamattomien tonttien hyödyntäminen.

Viimeaikaiset globaalit muutokset ovat korostaneet lähialueiden merkitystä tavalla, joka vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen. Yhteisöllisen viihtyvyyden ja jokapäiväisen hyvinvoinnin tukemiseksi tarvitsemme monipuolisia palveluita, viheralueita, puistomaista ympäristöä ja liikunta-alueita kaikkien asukkaiden vapaasti käytettäviksi. Tarvitsemme myös liiketiloja nykyisille ja tulevaisuuden yrityksille. Lauritsalan alueen kehittäminen tulisi aloittaa mahdollisimman pian.

Mirva Hyvärinen (kesk.)

Laura Kaijanen (kesk.)

Timo Lampi (kesk.)

Satu Nousiainen (kesk.)

Lappeenranta

Luetuimmat