Lukijalta: Siirretään kauppatori Marian aukiolle—Torielämä toisi aitoa vipinää

Etelä-Saimaa kirjoitti maanantaina Marian aukiosta. Ehdotan, että siirretään sinne kauppatori. Nykyinen tori sijaitsee ahtaasti kerrostalojen keskellä, vailla yhteyttä muihin aktiviteetteihin, joita satamassa viihtyvät kaupunkilaiset ja turistit käyttävät. Pienen kaupunkimme asukkaita ei riitä monelle torille – yhdistäminen ja keskittäminen tiivistäisi tunnelmaa ja parantaisi kaupankäyntiä.

Torielämä toisi Marian aukiolle aitoa vipinää kertaluonteisten tempausten sijaan lähes kaikkina viikonpäivinä ilman erillistä maksettua tapahtumatuotantoa. Kauppahallin liikkeet voisivat sijaita Saimaanlinnassa entisen apteekin valtavassa liiketilassa kellarin kylmätiloineen tai Citykäytävän varrella nyt tyhjenneissä liiketiloissa.

Linnoitus, satama, uusi tori Marian aukiolla ja kauppakeskus Iso-Kristiina olisivat näin yhden selkeän kävelyreitin varrella, houkutellen väkeä käyskentelemään raitilla ja nautiskelemaan palveluista. Lerkanmäkeen voisi tietenkin vielä rakentaa Turun malliin kuljettimen niille, joiden jalka nousee hitaammin. La Rambla on monelle Barcelonaan kävijälle tuttu kävelykatu, meillä voisi olla La Ranta!

Terhi Toikkanen, Lapeenranta

Luetuimmat