Lukijalta: Tärkeää on, että keskustaan saadaan halli, joka tyydyttää sekä urheilun että kulttuurin tarpeita

Koska Kisapuisto ei kiinnosta ulkopuolisia investoijia, näyttää Lappeenranta todella saavan uuden jäähallin — vai miksi sitä voi enää monen nimittelyn jälkeen kutsua.

Eihän tässä enää tarvitse kuin muistaa asiaa iltarukouksessa ja homma on nakki. Ei muuta kuin odotellaan koepaalutusten jytkytystä ja muita valmisteluja. Mielenkiinnolla seuraan, mitä yksityiskohtia halliin tulee. Ilmeisesti saman katon alle tulee ravintolapalveluita?

En ole enää tarkemmin seurannut koko aihetta, aivan hiljan käytyjä keskusteluja lukuun ottamatta. Jostain paistoi silmiin se, kun Klaus Pelkonen rinnasti hankkeen Ison-Britannian brexit-sekoiluun. Miten noin kieroon voi rinnastukset mennäkin? Latistavaa ja ideaa mollaavaa joutavaa tekstiä on tullut paljon, milloin keltäkin, mutta vaikka koirat haukkuvat, kulkee karavaani, ja luojan kiitos tällä kertaa oikeaan suuntaan.

Kisapuiston perusteellinen remontti on onneksi unohdettu — mitätön vanha kohde, jonka entraaminen jo alussa toi mieleen ajastaan jääneen unelmoinnin, aivan kuten Saksassa joku höyli yrittäisi rakennuttaa muurin uudelleen nostalgian kunnioittamiseksi. Kehitys kehittyy, tärkeää on, että keskustaan saadaan halli, joka tyydyttää sekä urheilun että kulttuurin tarpeita.

Kierrän lähes viikoittain fillarilla Mustolan raitteja, ja siellä on kasapäin jotain ihmeen rekkaterminaaleja täysin tyhjän pantteina. Toivottavasti minkään sortin periferiaan ei tällaisen hankkeen tiimoilta enää ideoita esitetä.

Uusi halli ei automaattisesti ole kultakaivos. Se kuitenkin on keskeinen liigajoukkue SaiPan tarpeille. Toivottavasti suunnittelutyö ja muut toimet ovat edenneet jo niin pitkälle, että hallin rakentamishanke etenee nopeasti ja että projekti naulataan pysyvästi talousarvioon — saman katon alle soisi mahtuvan Huuhkajien menestymisen innoittamana jokin sortin palloilu- ja monen muun toimintamuodon harrastepaikka.

En tätä kirjoittaessa ole perehtynyt, miten paljon mahdolliseen uuteen halliin mahtuu katsojia.

Ei kaiketi tarkoitus ole rakentaa mitään kansainväliset vaatimukset täyttävää pytinkiä, ainakaan logistiikan osalta. Parkkihalleja on paljon keskustan alueella. Viikonloppuisin on koulujen ja laitosten pihat nekin hyvä parkkipaikkoja. Jos jäähalli tulee kaupunkiin, myötävaikuttaa se myös kasvihuonepäästöjen vähentämistä, sillä keskustan tiivis kaupunkirakenne säästää viheralueita.

Markus Malmi,

Lappeenranta