Lukijalta: Lappeenrannan kristilliselle koululle aluksi vaikka määräaikainen lupa

Kyllä kaupungilla on monta rahatarvetta, mutta ei Lappeenrannan kristillinen koulu vaadi suuria rahasummia. Koulussa on 18 oppilasta ja kaksi palkattua opettajaa, sekä avustajia ja aineenopettajia.Kyseessä ei virallisesti ole kuitenkaan koulu, vaan kotiopetus, vaikka opetus tapahtuu luokkahuoneissa asianmukaisin varustein.

Suomessa on 15 kristillistä koulua, jotka ovat saaneet opetusluvan kaupunkiensa puoltamina. Lappeenranta on joukossa ainoa poikkeus. Yleensä kaupungit pitävät yksityisistä opetuksen tarjoajista, koska kaupungille jää oppilasmaksuista kuusi prosenttia.

Lappeenrannassa on toiminut jo vuosia kaksi perusopetusluvan turvin yksityiskoulua: Steiner-koulu ja Itä-Suomen koulu. Eikö kristillinen koulu voi olla rikastuttamassa kaupunkimme koulutarjontaa? Lievästi laskevat syntyvyysluvut eivät voi olla antamatta puoltavaa lausuntoa koulun perustusluvaksi. Kaupungille aiheutuu koulusta todella pieni kuluerä. En voi ymmärtää, miksi kristillinen koulu ei saa esimerkiksi kolmen vuoden määräaikaisopetuslupaa aluksi. Nythän kaupunki saa valtiolta tulevat oppilasmaksut 100-prosenttisesti.

Steiner-koulun vahvuus on saksalaisessa Steinerissa ja Itä-Suomen koulun venäjän kielessä.

Kaupunkimme päättäjät, eikö Lappeenrannan koulutarjontaan sovi kristillinen koulu? Jo kymmenen vuotta on kaupunkimme evännyt kristillisen koulun perusopetusluvan, vaikka koulu on osoittanut elinkelpoisuutensa. Voisiko perusopetuslupa olla vaikka määräaikainen, kolme vuotta aluksi?

Pertti Mela, Lappeenranta

Kommentoidut