Lukijalta: Missä kulkee perussuomalaisten raja oikeusvaltioperiaatteelle?

Aina kun tiedotusvälineet kertovat asiat muuten kuin perussuomalaisilla näkemyksillä painotettuna, se on siis vääristelyä. Kun perussuomalaisten selviin vihapuheisiin tai ihmisarvoa halveksiviin kannanottoihin puututaan, se on sananvapauden rajoittamista ja aletaan uhriutua.

Silti uskon, että suuri osa perussuomalaisia äänestäneistä on presidentin sanoin ”tolkun ihmisiä”, jotka hyväksyvät yhteiskuntamme periaatteet ja oikeuskäsitteet. Se miltä puolueen toiminta näyttää, riippuu tietenkin siitä, miten sen edustajat äänestävät ja mitä mielipiteitä heillä on.

6.11.2019 julkaistussa suuren valiokunnan lausunnossa oikeusvaltioperiaatteen lujittamiseen EU:ssa liittyy perussuomalaisten eriävä mielipide. Sanatarkka lainaus:” Suhtaudumme pidättyväisesti käynnissä olevaan keskusteluun rahoituskehyksen sitomisesta oikeusvaltiokehitykseen.” Mepit Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen – ainoina suomalaisina meppeinä - äänestävät myös aina johdonmukaisesti vastaan oikeusvaltiokehityksen sitomista rahoitukseen ajavissa äänestyksissä.

Jani Mäkelä kyseenalaistaa Puolan ja Unkarin toimiin kohdistetun huomion. (ES mielipidesivu 1.12.) Unkari on tällä hetkellä täysin Orbanin käsissä oleva korruptoitunut diktatuuri, ennestään suurta valtaa lisättiin koronan avulla. Oikeuslaitos on sekä Puolassa että Unkarissa otettu valtaapitävien ohjaukseen. Tiedotusvälineet ovat kontrollissa, Puolan naisilta ollaan viemässä aborttioikeus lähes täysin ja Unkari pakotti liberaalin Central European University- yliopiston muuttamaan maasta ja niin edelleen.

Missä kulkee perussuomalaisten raja oikeusvaltioperiaatteelle? Tähän pätee vanha vertaus siitä, että ei voi olla osittain raskaana. Joko on asian puolesta tai sitä vastaan.

Asko U. Huuhtanen

Joutseno

Luetuimmat

Kommentoidut