Lukijalta: Pistohuoneet eivät ole ratkaisu huumeongelmaan

Ihmettelen, ettei kukaan ole reagoinut THL:n "ilmoitukseen" narkomaaneille suunnitelluista pistohuoneista. Eihän se ole mikään ratkaisu huumeongelmaan tai mihinkään, että huumeriippuvaiset addiktit saavat puhtailla välineillä piikittää itseään ja sen jälkeen palata entisiin kuvioihinsa sekaisin vetämästään huumeesta.

Informaatio oli erittäin epäselvää ja jätti runsaasti kysymyksiä auki; pidetäänkö narkomaanit siinä huoneessa piikkinsä jälkeen "valvottavina" vai mitä tapahtuu? Ei heitä voi siellä väkisin pitää, huumeet vetävät heidät kyllä kylille ja konnuille hankkimaan rahaa seuraavaan fixiin.

Jos narkomaanit saavat nämä pistohuoneensa, vaadin, että tupakkahuoneet yleisillä paikoilla palautetaan, vangit saavat jatkaa tupakointia selleissään ja vanhat kunnon "liekkimajat" rakennetaan kyliin ja kaupunkeihin. Kansalaisia tulee kohdella yhdenmukaisesti . Vai jospa tehdäänkin reservaatteja tupakoitsijoille, alkoholisteille ja ”narkkareille”? Ei mene yhdenkään naapurin sielunrauha pilalle ja poliisihan voi valvoa näitä alueita, ettei kenellekään aiheudu häiriötä. Mitä olette mieltä?

Taru Tampio, Pulp