Lukijalta: Kaikki vaihtoehdot pitää selvittää jäähalli-ratkaisussa

Minä vastasin, niin kuin varmaan moni muukin, että jos löytyy sellainen investoija, joka sitoutuu ylläpitämään hallia parikymmentä vuotta, eikä kaupungille tule sen enempää kustannuksia kuin Kisapuistossa toimiessa, niin silloin voidaan harkita Lappeenkatu-vaihtoehtoa.

Kyllä meidän kuuluu antaa hallityöryhmälle mahdollisuus selvittää kaikki vaihtoehdot. Muuten on taas helppo sanoa, että valtuutetut eivät antaneet edes mahdollisuutta selvittää eri vaihtoehtoja.

Sitten vastasin kysymykseen, että mitä jos Lappeenkadulle ei tehdä hallia? Vastasin, että rakennetaan uusi halli Kisapuistoon. Perusteluina on, että asiantuntijat ovat nyt sitä mieltä, jotta vanhan korjaaminen maksaa kolmesta noin 10 miljoonaan euroon riippuen siitä mitä siellä tehdään. Jos halutaan, että nykyinen halli on turvallinen ja nykyaikainen, niin kuin siitä pitäisi tehdä, kustannukset olisivat nuo noin 10 miljoonaa. Tällä ratkaisulla saataisiin 10, ehkä 15, vuotta lisäaikaa ja sitten olisi taas tehtävä uutta hallia.

Näillä perusteluilla valtuuston enemmistö aikanaan päätti, että vanhaa ei kannata korjata vaan tehdään uusi halli. Minä kun nyt satun olemaan sellainen henkilö, että joka risauksesta ei mielipide muutu, niin vastasin edellä mainitulla tavalla.

Armas Timonen, kaupunginvaltuutettu (sd.), Lappeenranta