Marja-Liisa Vesterisen vastine: Eksoten rekryilmoituksen kuva vaihdettiin virkamiespäätöksellä

Harri Manskinen kritisoi minua (ES 13.7.19) Eksoten somessa pyörivän, lääkäreille suunnatun rekrytointi-ilmoituksen kuvan vaihtamisesta. Tulkoon nyt kaikille selväksi se, että päätöksen tuon mauttoman kuvan poistamisesta ja korvaamisesta toisella kuvalla teki vt. toimitusjohtaja virkamiehenä, en minä luottamushenkilönä.

Minä puutuin asiaan, kun sain tiedon Eksotelta, että mainostoimisto ei olisi vaihtamassa kuvaa. Totesin, että mainostoimisto ei voi päättää asiasta ja koska Eksotessa on päätetty kuvan vaihtamisesta, niin se vaihdetaan.

Lauantain lehdessä esitelty ilmoituskuva ei mielestäni vastaa Eksoten käsitystä lääkäreistä korkeasti koulutettuina, erittäin ammattitaitoisina, työhönsä sitoutuneina ja arvostettuina henkilöinä, vaan kuvaa heidät pikemmin pintaliitäjinä (kuvassa avoautoon nojaileva puolialaston playboy drinkkilasi kädessä, auton ratissa toinen playboy ja takapenkillä himoshoppaava nainen). Henkilöstöltä tuli palautetta, että se tunsi ilmoituksen vuoksi myötähäpeää. Samantyyppistä palautetta kuvan mauttomuudesta tuli luottamushenkilöiltä, maakunnan asukkailta ja yrityselämältä.

Voimme tarvittaessa vielä käyttää somemainoksessamme nuorten lääkäreiden myönteisen huomion ja kiinnostuksen herättävää kuvaa. Se ei saa olla lonkalta valittu, vaan sen pitää olla yhteisesti hyväksyttävissä ja Eksoten imagon mukainen.

Ja lopuksi, toimittaja Manskinen, en ole politiikassa mukana takarivin taavina, vaan vaikuttajana, joka kuuntelee, keskustelee, välittää tietoa ja yrittää aikaansaada parempaa sotea yhteistyössä henkilöstön ja luottamushenkilöiden kanssa ja joka huomioi henkilöstöltä, asiakkailta ja asiantuntijoilta tulevaa tietoa. Siksi myös toimin aktiivisesti ja saan siitä hyvin paljon kiittävää palautetta.

Marja-Liisa Vesterinen (sd.),

Eksoten hallituksen pj.

Kommentoidut