Lukijalta: Ovatko prosentit vaihtoehtoisia faktoja?

Vesa Savolaisen  artikkelin (ES 18.11.) mukaan Lappeenrannan kulttuurimaksuilla katetaan 11 prosenttia 12,4 miljoonan kulttuurimenoista ja 18 prosenttia teatterin kuluista. Teatterilippu maksaa keskimäärin 30 euroa eli kaupunki maksaa sen päälle tukea yli 150 euroa kävijää kohti. Erinomainen asia teatterin ystäville.

Liikuntamaksuilla katetaan 24 prosenttia 10 miljoonan liikuntamenoista. Käyttäjiä lienee noin kaksi miljoonaa, ellei enemmänkin. Kaupungin tuki käyttäjää kohden on keskimäärin  3–4 euroa. Liikunnanharjoittajille erinomainen asia. Liikuntaa harjoittavien tuki on 146 euroa vähemmän kuin teatterin käviän tuki eli vain noin 2,5 prosenttia siitä.

Jos kaupungin kulttuuritoimintaan kuuluisi ooppera- ja tai ystävyyskaupunkitoiminto ja niiden tuki olisi tuo 11 prosenttia ja kaupungin menot kaksi miljoonaa ja käyttäjiä 400,  kaupungin tuki käyttäjää kohti olisi 4 500 euroa. Käyttäjille vallan erinomainen asia ja ihan samalla prosentilla.

Liikenteessä jalankulkijoihin kohdistuvista onnettomuuksista 95 prosenttia sattuu suojateillä. Ovatko ne siis vaarallisia paikkoja?  Ovatko prosentit vaihtoehtoisia faktoja?

Matti Kurkela, Lappeenranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat