Lukijalta: Kutilan kanava takaa puhtaan raakaveden

Kansalaiset suhtautuvat Kutilan kanavahankkeeseen usein hyvin kapeiden näkökohtien kautta. Muun muassa Tauno Tukiainen (ES 31.5.) piti kanavaa huvivenekäyttöön soveltuvaksi kolmeksi kuukaudeksi vuodessa.

Kanava tuottaa Pien-Saimaalle puhdasta vettä 12 kuukautta vuodessa. Kanava tulee takaamaan lappeenrantalaisille puhtaan raakaveden pitkälle 2050-luvulle asti.

Pien-Saimaan ranta-asukkaille kanavahanke ennallistaa järven jo muutamassa vuodessa. Erityisen tähdellistä tämä on Maaveden rannoille, jotka ovat turvetuotannon johdosta usein kelvottomassa kunnossa.

Lappeenrannan matkailullinen timantti, Saimaa, pitäisi saada vähintään samanveroiseen asemaan kuin Savonlinnan saaristo. Tässä tarkoituksessa Kutilan kanava on avainasemassa.

Kun hallitus seuraavassa lisätalousarviossaan jakaa rahaa investointihankkeisiin, jotka ovat kuokan maahan iskemistä vaille valmiita, niin Etelä-Karjalalla on tarjota kaksi uutta hanketta: Kutilan kanava ja Luumäki-Lappeenranta-kaksoisraide. Kaksoisraiteen tieltä riittää yhden ylikulkusillan posauttaminen.

Iikko B Voipio

Taipalsaari