Lukijalta: Räikeä mainostaulu häiritsee kaupunkikuvaa

Kauppakadun lehmusten jouluvalot tai oikeammin talvivalot kohentavat hienovaraisesti kaupunkikuvaamme. Ne johdattavat samalla kulkua Linnoituksen suuntaan. Valoja on sanonut kauniiksi moni ystäväni ja tuttavani – myös kauempaa tänne tullut. Kiitoksen ansaitsevat niin valojen suunnittelija kuin toteuttaja.

Vaan mitä kaupunki tekee toisella kädellä? Kauppakadun ja Koulukadun kulmassa on mauton ja räikeän kirkas siirrettävä vuokranäyttö. Sen ohi pitää kävellä silmät maahan luotuina. Sitten näkyvät jälleen lehmusten talvivalot. Näyttö ei voi olla siinä ilman lupaa. Joku kaupungin taho on myöntänyt luvan tai antanut paikan vuokralle ehkä vain muutaman budjettieuron tähden.

Virkamiehistä koostuva kaupunkikuvatyöryhmä voisi määritellä yleisemminkin kantansa moniin eri tavoin häiritseviin liian kirkkaisiin valoruutuihin. Kiinnostaisiko kaupunkikehityslautakuntaa ottaa asia esille? Se on muuten lautakunta, jonka olemme oppineet tuntemaan teknisenä lautakuntana. Kaupunkimaisemaa ja luontoa on syytä puolustaa myös valosaasteelta.

Jarmo Nieminen, Lappeenranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet