Lukijalta: On surullista nähdä monia alkoholisidonnaisia ja itse aiheutettuja vierailuja kuormittamassa sairaalan muutenkin kiireistä henkilökuntaa

Kirjoitan tätä Lappeenrannan K2-sairaalan 2. osaston huoneessa 7, jossa olen potilaana. Vaikka minulla on yrittäjänä erittäin hyvä ja toimiva työterveyshuolto, oli julkisen sektorin vasteaika hoitotarpeeseeni viime sunnuntaina merkittäväsi nopeampi kuin laadukkaan yksityisen toimijani tarjoama.

Koska terveydentilani oli tullessani sellainen, että olin kokonaan hoitohenkilökunnan käsissä ilman suurempaa omaa kykyä tai mahdollisuutta vaikuttaa tapahtumien kulkuun, oli huojentavaa havaita olevansa hyvissä, ystävällisissä ja turvallisissa käsissä.

Kaikille työperäiseen maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuville suosittelen vierailua sairaalaamme.

Toiminta sairaalassa oli päättäväistä ja eri osatoimijoiden yhteistyö toimivaa. Erityisesti henkilöiden välinen toimintakemia oli teollisuusympäristössä toimineelle mieltä lämmittävää seurattavaa. Henkilöiden välistä lappeenrantalaista ystävällisyyttä parhaimmillaan.

Kaikille työperäiseen maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuville suosittelen vierailua sairaalaamme. Se on erinomainen toimiva esimerkki siitä, miten suuren lisäarvon saamme, kun esimerkiksi lääkäri tai perushoitaja haluaa tulla tekemän työtä meidän hyvinvointimme. Saamamme lisäarvo on kriittisen suuri.

Kritiikin sanat vielä päällä olevasta vierailustani menevät meille asiakkaille, ei henkilökunnalle.

On surullista nähdä monia alkoholisidonnaisia ja itse aiheutettuja vierailuja kuormittamassa muutenkin kiireistä henkilökuntaa. Lisäksi potilaiden käytös henkilökuntaa kohtaan on osittain ala-arvoista.

”Älä pure kättä, joka sinua ruokkii”, kuuluu vanha sanonta ja olisi suurta viisautta muistaa myös olla kiukkuamatta hoitajalle. Varsinkin, jos hoitaja pitää kädessään katkeamassa olevaa elämänlankaa.

Vaikka nyt neljä vuorokautta kestäneen sairaalavierailuni lähtökohta oli huono, on vierailu ollut miellyttävä. Uudet tilat hivelevät silmää, mutta tärkeämpää on henkilökunta, heidän suuri ja lämmin sydämensä meitä potilaita kohtaa.

Kannattaa pysyä terveenä, mutta meillä myös sairauden hoito on miellyttävää.

Jaakko Kilpeläinen, Lappeenranta

Kommentoidut