Lukijalta: Äidin hätähuuto

Kenelle tahansa voi käydä samoin kuin minulle. Oma rakas lapsi tuli teini-ikään ja halusi kokeilla kaikkea, myös huumeita. En voinut sitä mitenkään estää.

Osasin jo pidemmän aikaa epäillä lapseni kokeilleen tupakkatuotteiden ja alkoholin lisäksi myös huumeita. Näyttöä ei kuitenkaan ollut. Viime keväänä koulujen etäopiskelun aikana 15-vuotias lapseni sitten jäi minulle rysän päältä kiinni kannabiksen polttamisesta. Tuolloin kokeilut olivat jatkuneet jo lähes vuoden ja polttelusta oli tullut tapa.

Tein asiasta heti lastensuojeluilmoituksen ja kuvittelin saavani apua. Viiden viimeksi kuluneen kuukauden aikana olen tehnyt noin 20 ilmoitusta ja anonut nuorelleni pääsyä päihdekatkaisuun. Mutta: Eksoten alueella ei ole päihdenuorille mitäään! Kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen ja lastensuojelulain mukaan viranomaisilla ei ole keinoja puuttua asiaan.

Mitä elämä sitten on päihdenuoren kanssa? Tarve saada ainetta vie nuorta, koulua ei käydä, ei tulla kotiin, ei vastata puhelimeen... Vanhemman huoli ja tuska on sanoinkuvaamaton!

Epätoivoinen päihdenuoren äiti

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Luetuimmat

Kommentoidut