Lukijalta: Kuulin Honkaharjun lopetuksesta potilaaltani

Ei ole mikään salaisuus, että en ollut innostunut Eksoten invaasiosta Imatralle. Meille luvattiin, että mikään ei huonone, potilaiden hoito paranee ja lääkäripula poistuu. Kaikki Eksoten lupaukset ovat sanahelinää. Lappeenrantalaisten tilanne on varmaan parantunut. Parikkalan päivystys on lopetettu, Rautjärvi on kutistettu, Ruokolahdelta on poistettu vuodeosasto ja röntgen. Meidän maankuulu psykiatrinen hoitomme lopetettiin. Vanhukset on suljettu kotihoidon "vankileirien saaristoon", yksinäisiin kotiselleihin kuolemaan. Nyt Eksoten tsaari vasalleineen on iskenyt silmänsä Imatraan.

Meillä oli tiistaina lääkäriseurojen ja Eksoten yhteinen koulutustilaisuus ihmisten kohtaamisesta. Tähdennettiin avoimuutta ja totuuden puhumista kaikissa kanssakäymisissä. Keskiviikkona kuulin potilaaltani, että Honkaharju aiotaan lopettaa. Hän oli kuullut sen radiosta. Lappeenrannan vastuuylilääkärini vastasi viestiini, että asia ei kuulu hänelle, sillä hän ei vastaa vuodeosastoista. Mietin, että tietääkö hän, että Honkaharjussa on, paitsi vuodeosasto, myös terveyskeskus, korva- ja sisätautipoliklinikka, röntgen, laboratorio, fysioterapia ja dialyysi. Jos ei ole taloa enää, sijoitetaanko meidät ulkotiloihin? Kuka meidän kokonaisuudestamme vastaa?

Kaikki Eksoten lupaukset ovat sanahelinää.

Putinin mukaan Krimin valtasivat vihreät miehet, jotka eivät ole venäläisiä, vaikka he puhuivat venäjää. Pohjois-Koreassa asuu Kim Jong Unin mukaan maailman onnellisin kansa. Eksoten johdon mukaan Imatran terveydenhuolto kukoistaa jos se siirretään Lappeenrantaan. Valloittajien ahneus on loputon, lappeenrantalaisille uusi sairaala ja sauna. Imatralaisille lääkintäteltta ja muille kunnille – ei kai niille tarvitse antaa mitään.

Marja Estola, korvalääkäri, Honkaharjun sairaala

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet