Lukijalta: Näkökulmia jäähallin paikkaan

Vanha jäähalli on elinkaarensa loppupuolella. Se on liikenteellisesti hankalassa paikassa, vain kaksi kapeaa omakotitalojen reunustamaa katua. Ehdotettu radan alittava katu on kallis. Meillä oli Lontoossa asuva englantilainen SaiPan fani mukana TPS-ottelussa, täysi tupa. Kokeneelta autoilijalta poistuminen pysäköintipaikalta kesti 15 minuuttia. Melkein hävetti olla lappeenrantalainen.

Uuden hallin alue on noin 250 x 60 metriä. Siihen sopivat halli ja 3–4 asuinkerrostaloa, 100–20 asuntoa ja 200–250 asukasta. He tuovat keskustan ja Valtakadun kaupoille lisää asiakkaita. Rakennusaikana tulee työtä noin 50 rakentajalle kolmeksi vuodeksi, kaupungille tuloja tonteista ja asukkaiden veroista. Halli voitaneen sijoittaa Snellmaninkadun puoleiseen osaan, jotta eivät häiritse sankarihautausmaan tilaisuuksia.

Lappeenrannan energia saa liittymismaksuja ja sähkö-, vesi- ja kaukolämmön liittymismaksuja. Kun myynti kasvaa ja tulot myös, niin energia voi tulouttaa.

Pysäköintiä varten on 500 metrin säteellä pysäköintihalleissa 2 290–2 490 paikkaa. Kadunlaitapaikkoja on myös, maksullisia 140 ja ilmaisia 120. Saman etäisyyden sisältä kävellen ja vuorolinja-autoilla pääsee lähelle. Tulo- ja paluukatuja on viisi, kaikissa kaksi kaistaa suuntaansa. Kadut ovat Taipalsaarentie, Valtakatu, Hietalankatu, Kauppakatu, Snellmaninkatu ja Helsingintie, josta pääsee nopeasti Kuutostielle.

Markku Myyrä, Lappeenranta

Luetuimmat