Lukijalta: Tullimaksut EU:lle unohdetaan kertoa

Jokainen unkarilainen tienaa EU-jäsenyydestä 568 euroa vuodessa, liettualainen 506 euroa ja kreikkalainen 476 euroa.  Tieto on vuodelta 2014.


Suomessa puhutaan virheellisesti, että Suomi maksaa nettomaksuina 809 miljoonaa euroa vuodessa (2014). Kuitenkin jätetään kertomatta, että Suomi kerää tullimaksuja 10,5 miljardia euroa, joista Suomi lähettää EU:lle 8 miljardia euroa. Ensi vuonna Suomi lähettää 9 miljardia euroa saaduista tullimaksuista.

Ei tarvittaisi lisälainaa valtion budjettiin, jos nämäkin rahat jäisivät Suomeen. Tämä summa, jonka Suomi saa pitää itse keräämistään tullimaksuista, merkataan Suomelle tuloksi EU:lta. Sen sijaan 75 prosenttia tullimaksuista, jotka lähetämme EU:lle, eivät laskeudu menoksi Suomelta EU:lle?

Rauli Kemppi, Savitaipale

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat