Lukijalta: Monitoimihallin keskustavaihtoehto aiheuttaa ihmetystä

Onko päättäjiltä mennyt tolkku ja suhteellisuudentaju, kyselevät monet kaupunkilaiset uuden jäähallin rakentamissuunnitelmista johtuen. Ihmetystä on aiheuttanut vaihtoehto, jossa uusi jäähalli rakennettaisiin aivan kaupungin keskustaan muiden rakenteiden päälle.

Ajetaanko jäähallin rakentamisella keskustaan myös joitakin muita kuin pelkästään urheilullisia tavoitteita? Tuntuisi kohtuuttomalta mikäli jäähallia rakennettaisiin keskustaan vain siksi, että se tuntuu mukavalta visiolta. Musta tuntuu mukavalta - visiot eivät voi millään riittää niin ahtaan tukkoiseen päätökseen, jossa kaikki mahdollinen olisi sullottu keskustassa olevan kaupungintalon kylkiin.

Jos tuleva mahdollinen uusi jäähalli rakennettaisiin jostain käsittämättömästä syystä keskustaan, niin kaupungintalon toisella kyljellä köllöttäisi jo valmistunut kaupunginteatteri ja toisella puolella suurikustanteinen jäähalli. Voi alkaa vain arvailla, mitä seuraavia suurhankkeita rakennettaisiin vielä kaupungintalon kylkeen jääville kahdelle vapaalle sivulle?

Täytyyhän Lappeenrannassa olla avarampaakin ajattelua, jossa kaupungin koko osataan nähdä suurempana kuin vain kaupungintalona ja sen lähiympäristönä. Tokihan jos varsinaisen jääkiekkotapahtuman yhteyteen haluttaisiin luoda suurelle yleisölle myös muita viihdykkeitä peliä edeltävälle ja pelin jälkeiselle ajalle, niin se voitaisiin hyvin ottaa huomioon myös Kisapuistoon kaavailtavan uuden jää- ja monitoimihallin hankkeissa.

Kari Hölsä, Lappeenranta