Lukijalta: Direktiivi ei vaadi luvanvaraisuutta

Kari Hölsä kirjoitti (ES 21.6.), että muun muassa sotamuistot tulisivat EU:n uuden asedirektiivin myötä luvanvaraisiksi. Asiahan ei ole todellisuudessa näin, direktiivi ei tätä vaadi, vaan Suomessa oma virkamieskuntamme on tavoilleen uskollisena kiristänyt direktiivin vaatimuksia.

Miksi näin? Meillä on jostakin syystä lakeja valmisteleviin organisaatioihin pesiytynyt sekä periaatteellisista syistä että tietämättömyyttään aseita vastustavia virkamiehiä, joilla on luvattoman suuri vaikutusvalta yhteisiin asioihimme.

Kun lisäksi vastaavat ministerimme tuntuvat olevan vain Brysselin kumileimasimia, toisin sanoen ainut perustelu monille asioille on, että koska Bryssel on määrännyt, niin meillä pääsevät tällaiset uuden aselakiluonnoksen tapaiset lapsukset jopa lain tasolle saakka. Siksi on tärkeää, että jokainen niin ampumaurheilua, metsästystä, reserviläistoimintaa harrastava, tai näiden Hölsän kirjoituksessaan mainitsemien vaarattomien sotamuistojen omistaja aktiivisesti ottaa yhteyttä äänestämiinsä kansanedustajiin ja alueensa puoluevaikuttajiin, jotta aselakiluonnos vedetään pois ja laitetaan uudelleen valmisteluun, missä kuullaan asiantuntijajärjestöjä ja lakiluonnos tehdään asiantuntemus perusteella.

Ari Hyvönen, Kausala

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet