Lukijalta: Postin johtopaikoille voisi puhaltaa ja kovaa

Postin asiat on saatu vihdoin jonkinlaiseen järjestykseen, tosin mylläkkä jatkuu vielä uusilla maan hallituskuvioilla ja ministerivalinnoilla.

Ihmettelen tosin menoa ja meininkiä yleensäkin näissä valtionyhtiöissä. Tässä postin tapauksessa Postin johtoryhmän ja hallituksen täytyi matkustaa oikein San Fransiscoon asti keksimään tämä heureka- (= ilo uudesta keksinnöstä) -ajatus: alennetaan Postin paketinlajittelijoiden palkkaa jopa 30 prosenttia.

Minusta on aivan edesvastuutonta valtion ja meidän veronmaksajien rahojen tuhlausta tällainen touhu ja myös arvostuksen puutetta postin perustyötä tekeviä kohtaan.

Omasta palkasta tai palkkioista ei suostuta tinkimään euroakaan. Johtaja sentään älysi erota kun nousi kohu hänen 82 000 euron kuukausipalkasta. Palkka vastaa noin 36 (!) postin perusduunarin palkkaa ja heidän ansiotaan olisi pitänyt alentaa.

Tämä johtoryhmän ja hallituksen luksusmatka San Fransiscoon maksoi meille veronmaksajille paljon, ei kelvannut varmaankaan kolmen tähden hotelli, luultavasti 5 tähteä tai enemmän ja sviitti. Lisäksi lento bisnes-luokassa, eihän sitä nyt tavallisen turistin joukossa. Moni ihmettelee miksi kokous järjestettiin juuri tuolla rapakon takana, sitä ei tosin tiedä Antti Rinnekään kun häneltä asiaa kysyttiin.

Kansanedustajilla ja valtionyhtiöiden hallitusten jäsenillä on minusta tuhannen taalan paikka kohtuullistaa johtajien palkkoja, verorahoja tarvitaan enenevässä määrin muualle esim. sote-asioiden edistämiseen ja vanhusten hoidon ja hoivan tukemiseen, teiden kunnossapitoon, ilmastoasioiden hoitoon jne. Huippupalkka valtionyhtiössä ei ole viisauden alku, vaan ahneuden.

Postin johtopaikoilla voisi puhaltaa kova ”puhuri”, ei jatkoon vaan vaihtoon.

Riitta Munnukka,

kaupunginvaltuutettu (kesk.), Lappeenranta