Lukijalta: Epäilyttävä rantarakennusoikeuden siirto

Tässä lehdessä oli 26.8 melkein koko sivun juttu rantarakennusoikeuden siirrosta Savitaipaleelta Lemille. Meinasi mennä aamukahvit väärään kurkkuun, kun näin lehtiartikkelin. Suu täytyi aimoannoksella painokelvottomia sanoja.

Monolan järven rannalta ollaan siirtämässä saman omistajan maalle Kivijärven rannalla olevalle palstalle rantarakennusoikeus. Kyseisellä rakennusoikeudella ei ole minkäänlaista rahallista arvoa Monolan järvellä. Ko. järven pinta-alasta on noin puolet 0,5 metriä ja syvimmältä kohdalta noin 1,7 metriä syvä.

Eikä Kivijärvelläkään rantaan rajoittuvalla maapalstalla ole juuri mitään arvoa muuta kuin pellolla tai metsällä on, jos sillä ei ole rantarakentamisoikeutta.

Tällainen on Lemin kunnan taholta mielestäni hyvinkin epäilyttävää toimintaa järjestämällä ko. maanomistajan rantapalstalle ennennäkemättömän arvonnousun. Ei tarvitse olla kaksinen ennustaja, niin puhutaan jostain 40 000 eurosta. Arvoton rantarakennuspaikka muuttuukin taikasauvaa heilauttamalla 40 000 euroksi.

Mielestäni tällaiset kikkailut eivät oikein täytä yleisesti hyväsyttyjä toimintatapoja. Seuraava askel on sitten, että joku haluaa siirtää Ilomantsista Lemille Kivijärvelle tai Saimaalle erämaajärven rantarakennusoikeuden. Jos em. toiminta hyväksytään Suomessa, antaa se kaikille muillekin esimerkkin tällaiseen toimintaan ryhtymiseen.

Seppo Talka

Lemi (ps)

Luetuimmat