Lukijalta: Sammonlahden kirkolla liputettiin suomalaista taidetta

Leena Eerola ihmetteli mielipidekirjoituksessaan 12.8 (ES), ettei Lappeenrannassa liputettu su 9.8 suomalaista taidetta ja

erityisesti Tove Janssonia. Me Sammonlahden seurakunnan työntekijät liputimme konfirmaation ja kouluun lähtevien siunaamisten kera.

Kouluun lähtevien siunaamisessa mainitsimme Toven ja Muumien 75 juhlavuoden. Pehmo-muumihahmot odottivat jopa

lapsia alttarille.

Muumien maailmassa koulussa kävivät vain Vilijonkan lapset sekä Muumipappa olleessaan orpokodissa, josta hän myöhemmin muisteli kepposiaan.

Muumit olivat mukanamme, koska Muumit ovat erilaisia hahmoja, persoonia–mutta he kaikki mahtuvat samaan seikkailuun, jossa heillä on yhdessä kivaa. Muumit elävät loputonta seikkailukesää ja nukkuvat talviunta. Toki yhtenä jouluna heräävät. (Olen pitänyt muuten jouluhartauksiakin joulun pelosta.)

Mutta nyt keskityimme Muumien yhteishenkeen, jota tulevat ekaluokkalaisetkin tarvitsevat. Vaikka kaikki ovat erilaisia, kaikki ovat arvokkaita. Ja siunasimme heidät Jeesuksen mallin mukaisesti.

Mainitsin puheessani liputuspäivän niin sunnuntain siunauksessa kuin vielä maanantainakin. Itselleni on tärkeää, että suomalaisia naisiakin arvostetaan pikkuhiljaa liputuspäivin.

Maarit Hirvi

kappalainen, Jukon luottamusmies

Lappeenranta